AKP, resmi temsilcikleri psikolojik savaş için kullanıyor

Efrîn’e yönelik işgal girişiminde direniş ile karşılaşan Türk devleti, psikolojik savaş için medya kuruluşları ve trol hesaplar yetmeyince yurt dışındaki resmi temsilciliklerini devreye soktu.

Türkiye’deki yandaş basın ve trol ordusu Efrîn’deki başarısızlığı örtmeye yetmeyince Erdoğan iktidarı yeni propaganda araçlarını harekete geçirdi.

Dün akşamdan itibaren AKP rejiminin talimatıyla Türk devletinin yurt dışındaki resmi temsilcikleri Efrîn’e yönelik yalan ve yanlış bilgileri yaymak için sefer edildi. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki elçilik ve konsoloslukların resmi sosyal medya hesapları üzerinden kirli savaş propagandası yapıldı.

Almanca, İngilizce ve Fransızca yapılan paylaşımlarda Efrîn’de yaşanan çatışma ve katliamlar çarpıtılarak, Avrupa kamuoyununa yönelik “algı operasyonu” hedeflendi.

Erdoğan iktidarı kirli propaganda için temsilcikler dışında diğer kuruluşlarını da harekete geçirmesi dikkat çekti. AKP’nin Avrupa’daki lobi kuruluşu UETD, Almanya’daki paravan partisi ADD, diyanet kurumu DİTİB ile birçok derneğin facebook ve twitter hesaplarından paylaşımlar yapıldı.

Efrîn’deki gerçekleri çarpıtmaya yönelik paylaşımların talimatının ise AKP İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu tarafından verildiği belirtiliyor.