Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

‘AKP tüm darbelerin sentezi olarak varlığını sürdürmektedir’

Demokratik Toplum Kongresi açıklamasında, ‘’12 Eylül faşist darbesini gerçekleştirenler ve içselleştirerek günümüze uyarlayanlar halklarımıza hesap vermekten kaçınamayacaklar’’ denildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘’Türkiye  tarihinin en karanlık ve utanç verici  sayfalarından biri olan 12 Eylül Faşist darbesinin yıl dönümünde, bu darbeyi gerçekleştirenleri lanetliyoruz’’ ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamı şöyle; ‘’12 Eylül darbesi, yaptığı insanlık dışı uygulamalar, işkenceler, yargısız infazlar, hukuku ayaklar altına alarak gerçekleştirdiği yargılamalar, idamlar, bir milyonu aşkın tutuklamalar, basına, sendikal hayata, sivil toplum örgütlerine, kadına, gençliğe  ve Kürt halkına karşı gerçekleştirdiği insanlık suçlarıyla, Türkiye’de  gelişmekte olan demokratikleşme sürecini katletmiştir. 

Baskı, zor ve şiddet temelinde gerçekleştirdiği ve topluma “kabul” ettirdiği anayasası ile, etkilerini günümüze kadar taşırmıştır.

12 Eylül darbesinin ruhu,  uygulamaları, politikaları ve anayasası ile  birlikte AKP-MHP faşizmi tarafından sahiplenilmiş, 12 Mart, 12 Eylül vd. tüm darbelerin bir sentezi ve güncellenmiş hali olarak  varlığını sürdürmek istemektedir.

12 Eylül faşist darbesini  gerçekleştirenler ve  içselleştirerek günümüze uyarlayanlar halklarımıza hesap vermekten kaçınamayacaklar.

Bu bilinç ve inançla, 12 Eylül faşist darbesini ve darbeye gerçekleştirenleri, darbeye destek verenleri 39 yılında bir kez daha lanetliyoruz.’’