HDP'li adaylar esnaf, ev ziyaretlerini sürdürüyor

HDP'li adaylar, Amed’de Yerel Medya Derneği'ni ziyaret ederken, Batman, Cizre, Kars, Adana, Mersin, Hatay ve Antalya'da adaylar, HDP'nin seçim mitingi için bildiri dağıttı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 24 Haziran seçimlerine 10 gün kala çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Amed, Şırnak ve Batman'da halk ziyaret edilirken, bildiriler de dağıtıldı.

BATMAN

Batman'da HDP milletvekili adayları Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, Mehmet Rüştü Tiryaki, Şükrü Baytar, HDP il içe eşbaşkanlaı ve TJA ile Barış Anneleri'nin de aralarında olduğu heyet, kentte kitlesel bir şekilde bildiri dağıttı. HDP Batman İl binası önünde başlayan bildiri dağıtımı, Gülistan Caddesi ve Diyarbakır Caddesi'nde devam etti.

Bildiri dağıtımı ardından HDP il binasına dönen heyet daha sonra mezarlık ziyaretinde bulundu.

AMED

HDP Amed milletvekili adayları Remziye Tosun, Semra Güzel, Abdurrahim Durmuş ve Selçuk Mızraklı kentte bulunan kurumları ziyaret etti. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Amed Yerel Medya Derneği'ne ziyaret eden heyette yer alan Remziye Tosun burada kısa bir konuşma yaparak Sur'da yaşananları hatırlattı. Tosun, Sur ilçesindeki direnişte gazetecilerin haber takibi sırasında zorlanmalarına birebir tanık olduğunu söyleyerek, "Özgür basın emekçilerine Sur adına teşekkür ediyorum. O dönemde sesimizi sizin sayenizde duyurabildik" dedi.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 16 Haziran'da saat 15.00-18.00 saatleri arasında yapılacak olan seçim mitingi için HDP Şırnak milletvekili adayları Nuran İmir, Serdar Küni ve HDP Cizre İlçe Örgütü, çarşı merkezinde esnaf ziyareti yaparak bildiri dağıttı. Kadınların erbane çalarak ve "Bijî HDP", "Jin, jîyan, azadî" sloganları eşliğinde yapılan bildiri dağıtımına halk yoğun ilgi gösterdi. Zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde HDP'lilere katılan halk, miting için hazır olduklarını dile getirdi.

Cizre'nin en işlek caddelerinden Orhan Doğan Caddesi'nde bildiri dağıtan HDP'li adaylar daha sonra Cizre Asri Mezarlığı'na gelerek, burada ailelerle bir araya geldi. Cizre'deki sokağa çıkma yasakları döneminde yaşamını yitirenlerin mezarını ziyaret eden HDP'li adaylar, 7 Eylül 2015'te evinin kapısı önünde vurularak katledilen ve cenazesi annesi tarafından buzdolabında saklanan Cemile Çağırga'nın mezarını da ziyaret etti. Nuran İmir ile beraber dua eden Cemile'nin annesi Emine Çağırga, seçimlerde barışı isteyenlerin kazanmasını diledi.

Adaylar daha sonra Yafes Mahallesi'ndeki mezarlığa geçerek burada aileler ile birlikte yaşamını yitirenler için dua etti.

KARS

Selim ilçesinde HDP Kars Milletvekili adayı Arzu Moco kadınların ilgisi ile karşılandı. HDP’nin baraj sorununu anlatan Moco, HDP’nin barajı geçmemesi durumunda kadınların artık dışarda dahi nefes alamayacağını söyledi. Kars Milletvekili adayı Ayhan Bilgen Sarıkamış ilçesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirirken, HDP Kars Milletvekili adayı Bişar Abdi Alınak’ta Kağızman ilçesinde halk ile bir araya geldi.

Köylerde ve mahallerde seçim çalışmalarını bitiren Ayhan Bilgen ve diğer adaylar, Sarıkamış ilçesinde halkla son iftar yemeğinde yaptı. İftarda kısa bir konuşma yapan Moco, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “HDP’yi baraj altında bırakın” sözünü hatırlatarak, “Erdoğan bizim baraj altında kalmamız için her şeyi yapıyor. Bizler de bu söylemlere rağmen sandıklarımızın başımda durarak HDP’nin baraj altında kalmayacağını ve halkın sandıklara sahip çıkacaklarını gösterelim” dedi.

Ayhan Bilgen ise, “Bu ülke keyifçi çok bakan vali gördü. Onların bir bir gittiğini de gördü. Bizler 24 Haziran’da gidenleri de göreceğiz. Sandık görevlilerimizin sandıklarını asla bırakmaması lazım. HDP’yi baraj altında bırakmak isteyenlere karşı en net cevabımız 24 Haziran da olacak” diye konuştu.

Öte yandan Ardahan’da seçim merkeze bağlı Atatürk ve Yeni Mahalle’de kadınlar ile bir araya geldi. HDP’li kadınlar HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın olduğu fotoğraf ve bildirileri dağıtıldı.

ADANA

Adaylar Tülay Hatimoğulları, Seyhan ve Yüreğir ilçelerine bağlı Mıdık, Karayusuflu, Salmanbeyi, Dervişler, Dik, Kayışlı ve İsmailiye mahallelerinde halkla ve esnafla bir araya gelerek HDP'ye Selahattin Demirtaş'a oy istedi. Halk, HDP'nin demokrasi için barajı geçmesi gerektiğini ve HDP'nin desteklenmesi için oy verilmesi gerektiğini söyledi. Hatimoğulları, işçilerin, emekçilerin, köylülerin ve tüm kesimlerin partisinin HDP olduğunu ve HDP'nin baraj altında kalmaması gerektiğini vurguladı.

MERSİN

Adaylar köy köy ve esnaf esnaf dolaşarak halkın Ramazan Bayramını kutladı. Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Atgirmez köyüne Bayram ziyaretinde bulunan adaylardan Mehmet Alış ve Şerif Durmaz ile beraberindeki HDP'li heyet buradaki halk ile bayramlaşırken, adaylardan Fatmagül Demirtağ ise Demirtaş mahallesinde bulunan kadınlarla seçime ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

HATAY

Hatay ise yoğun seçim programı olan bir diğer Hatay'ın milletvekili adaylarından Barış Atay ve Hülya Kavuk ile beraberindeki HDP'li heyet Çekmece Motorlu Taşıt Kooperatifi ve Narlı Derneği'ne ziyaret ederken, adaylardan Kerem Nalbant ve ilçe örgütü temsilcileri de İskenderun ilçesine bağlı Gürsel ve Meydan mahallelerindeki esnafları ziyaret ederek, Türkiye'de yaşanan sorunlar üzerine uzun tartışmalarda bulunuldu.

Öte yandan Barış Atay ve Hülya Kavuk'un katılımı ile gerçekleştirilen Akşehir ilçesinde halk toplantısı gerçekleştirildi. Burada konuşan Barış Atay, "Seçim güvenliği gerekli değil, zorunluluktur" diyerek seçim güvenliğinin son saate kadar alınması gerektiğine değindi.

ANTALYA

Antalya'da ise HDP milletvekili adayı Kemal Bülbül, Antalya Semt Pazarcılar Odası'nı ziyaret edip pazarcıların sorunlarını dinledi. Pazarcılar, ekonomik krizin kendilerini ciddi anlamda etkilediğini aktarıp, pazarcıların iş yapamadığını dile getirdi. Pazarcılar son olarak ise pazar yeri sıkıntı geçtiklerini kaydetti. Bülbül son olarak ise Kundu da sera işçileriyle bir araya geldi. Sera işçileri emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtip insanca bir yaşam talep ettiler. Bülbül, esnafların ve işçilerin sorunlarını çözecek tek partinin HDP olduğunu belirtip, "Bir oy HDP'ye bir oy Selahattin Demirtaş'a. Sandiklarımıza ve oylarımıza sahip çıkalım" dedi.