Amed’de 24 Haziran’ın provası

HDP Amed’de seçim kampanyası çalışmalarına son hız devam ediyor. Kentte neredeyse her gün açılışı yapılan seçim büroları, Amedlilerin coşku ve enerjilerinin ete kemiğe büründüğü yerler oluyor.

Amed’de 75 metrelik yol üzerinde bulunan Mahabad Kavşağı’nda açılışı yapılan seçim bürosuna yüzlerce kişi katıldı. Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarının atıldığı açılışa, Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, HDP milletvekili adayları Remziye Tosun, Saliha Aydeniz, Selçuk Mızraklı, Abdurrahim Durmuş ve mevcut milletvekili Ziya Pir’in yanı sıra HDP ve DBP İl Eş Başkanları da katıldı.

‘BURASI KAZANACAĞIMIZIN TEMİNATIDIR’

Açılışta ilk konuşmayı yapan DBP İl Eşbaşkanı İbrahim Çiçek, her geçen gün sayılarının, niteliklerinin, güçlerinin ve inançlarının arttığına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Burası 24 Haziran’da kesin kazanacağımızın kesin teminatıdır. Bunu şimdiden müjdeleyebiliriz. Arkadaşlarımıza söyleyelim bu seçim büromuzu kıraathanecilere vermesinler. Birileri kek dağıtmaya kalkarlar. Kekçilere kalırsak yandık.”

‘MEHMET TUNÇ, SANDIKTAKİ CEVABIMIZ OLSUN’

Çiçek’in ardından kitleyi selamlayarak konuşmasına başlayan Amed Milletvekili Adayı Remziye Tosun ise, 16 yıllık AKP iktidarının kentlerini, sokaklarını ve evlerini yıktığını hatırlatarak, “Kürtlerin bittiğini sanıyorlar. Ama Kürtler bitmedi, bu akşam buradalar. Sur, Nusaybin ve Cizre’yi unutmadan sandığa gitmeliyiz ve cevabımızı bu şekilde vermeliyiz. 24 Haziran’da vereceğimiz cevap, Ekin Wan’dır, Mehmet Tunç’tur, Cemile, Taybet ve Fatma analardır” dedi.

‘KATLİAMLARI UNUTMAYACAĞIZ’

Tosun’un ardından konuşan HDP Milletvekili Ziya Pir de 24 Haziran’a doğru gittiklerini belirterek, şu noktalara değindi: “O gün iki tane mühür bizim zaferimiz olacaktır. 24 Haziran’ giderken 3 sene geriye dönüp hangi duygularla gideceğimizi bilmeli ve hafızamızı tazelememiz gerekir. 3 sene önce 5 Haziran’da İstasyon Meydanı’nda çok değerli arkadaşlarımızı kaybettik. Daha sonra Suruç’ta yoldaşlarımızı katlettiler. Ardından 10 Ekim katliamı. Orada milletvekili adayımız Abdullah arkadaşımızı katlettiler. Biz bunları asla unutmayacağız. Kürtlerin iradesini yok saydılar. Belediye başkanlarımızı gözaltına aldılar, onları uzaklaştırdılar. Şu anda çoğu arkadaşımız cezaevinde, başta Selahattin Demirtaş olmak üzere selam olsun onlara. 24 Haziran’a giderken bunlar aklımızda olsun.”

‘ONLARI TABELA PARTİSİ HALİNE GETİRECEĞİZ’

Amed’in Yenişehir belediyesine atanan kayyumun muhtarlarını toplayarak kime oy vermeleri noktasında yaptığına toplantı hakkında da konuşan Pir, “Senden mi öğreneceğiz kime oy vereceğimizi? Kürt halkı kime oy vereceğini biliyor, hiç merak etme. Sen altı üstü bir memursun, haddini bil. Bunların hepsinin hesabını 24 Haziran’da vermeye hazır mıyız? Onları tabela partisi haline getireceğiz” dedi.

Pir’in konuşmasından sonra Barış Anneleri ve Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılış, sanatçı Mesut Gever ve Azad Bedran’ın şarkılarının eşliğinde halay ve sloganlarla devam etti.