Amed’de oturma eylemine polis saldırısı

HDP Amed il binasına yönelik polis kuşatmasının kaldırılması için başlatılan oturma eylemine polis saldırıda bulundu. HDP’li vekiller cop ve kalkanlarla darp edildi.

HDP’li büyükşehir belediyesinin gasp edilmesi ardından HDP il binası etrafındaki polis ablukası devam ederken, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde oturma eylemi başlatıldı.

Ablukanın kaldırılması talebiyle başlatılan oturma eylemi polis saldırısına uğradı. Eyleme destek veren Güven dahil HDP’li vekiller cop ve kalkanlarla şiddete maruz kaldı.

Polis vekilleri il binasına iterek kapıları kapattı ve çıkışlarına izin vermedi. Halk da vekillere destek amacıyla il binasına doğru yürüyüşe geçti.

Yaralanan vekillerden Semra Güzel ve Gülistan Kılıç Koçyiğit’in il binasında çıkışlarına izin verilirken, iki vekil ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis il binası önüne gelen avukatlara da saldırdı. HDP İl binası önünde toplanılmasına izin vermeyen polis, kitleye de saldırdı.

Eylemciler “Amed halkındır halkın kalacak”, “İrademe dokunma” sloganlarını atarken, görüntü almak isteyen gazetecileri de hedef alan polis çekim yapılmasını engelledi. İl binasındaki abluka ve halka yönelik saldırılar devam ediyor.