Ankara Katliamı anması: Kan iktidarından hesap soracağız!

Ankara Katliamı'nın anmasında, "Kan, katliam ve savaş iktidarından hesap sorana kadar hem meydanlarda olacağız" mesajı verildi.

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler, katliamın 34'üncü ayında gar önünde anıldı. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) tarafından her ayın 10’unda yapılan anmaya, katledilenlerin yakınları, yaralılar, Suruç Aileleri İnisiyatifi ve sendika temsilcileri katıldı. 

'DÜŞLERİNİN ARKASINDA OLACAĞIZ'

10 Ekim-Der Eş Başkanı İhsan Saylan, geçtiğimiz hafta karara bağlanan duruşmaya karşı davanın henüz bitmediğini, gerçek sorumluların yargılanana kadar adalet mücadelesini sürdüreceklerini belirtti. Saylan, "34 ay önce burada 103 barış yoldaşımızı kaybettik. 400'ün üzerinde arkadaşımız yaralandı. 34 ayın sonunda bu meydanda katledilenlerin davası sonuca bağlanmaya çalışıldı. Biz bu davanın arkasında, düş yolcularımızın düşlerinin arkasında mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Saylan, şunları ekledi: "Bütün sorumlular yargılansın, bu meydan barış ve demokrasi meydanı olsun; sorumluluğu olan kamu çalışanlarının yargılanmasını istiyoruz. Onların söylemini hep güçlü tutacağız ve bu ülkeye barış gelecek, onların düşleri gerçekleşecek."

'GERÇEK SORUMLULARI YARGILAMIYORLAR'

Avukat Sevinç Hocaoğulları da, davanın karara bağlanmasına rağmen katliamın hâlâ aydınlatılmadığına dikkat çekti. Hocaoğulları, "Bizler bu katliamla hesaplaşmak için mücadele veriyoruz. Bu katliamın bütün sorumlularının yargılanması, adalet önünde hesap vermesi için de mücadele veriyoruz. Bu yargılama boyunca bizim önümüze 36 IŞİD sanığını atarak 'bu katliam aydınlatıldı, adalet sağladık' diyemezsiniz, dedik. Ama onlar gerçek sorumluların yargılanmasından ısrarla imtina ettiler."

'KATLİAM VE SAVAŞ İKTİDARINDAN HESAP SORACAĞIZ'

Hocaoğulları, karara itiraz edeceklerini kaydederek, "Bu davanın bir hesaplaşma davası olduğunu, ülkenin en karanlık süreçlerinden biriyle hesaplaşma olduğunu, kan, katliam ve savaş iktidarından hesap sorana kadar hem meydanlarda hem duruşma salonlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.