Anne İlker: Tutsak oğlum ölümle tehdit ediliyor

Hasta tutsak Ekim Polat'ın annesi, oğlunun ilaçlarının verilmediğini, ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan kalp ve astım hastası, KOAH olan Ekim Polat’ın (23) annesi Songül İlker, oğlunun durumuna dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Anne İlker, oğlunun 1 yıldır tek başına hücrede tutulduğunu söyledi.  İlker, tutsaklara olmadık sebeplerden disiplin cezalarının verildiğini, ihtiyaçlarının karşılanmadığını, oğlunun da ilaçlarının verilmediğini, tedavisinin yapılmadığını anlattı.

ADLİ MAHKUMLARLA TEHDİT

İlker, 4 Haziran’da oğlu ile yaptığı kapalı görüşte oğlunun çok yorgun ve bitkin olduğunu, gözlerinin şiştiği ve yürüyemez halde gördüğünü ifade etti. Çocuğunun durumundan endişe duyan Anne İlker, 27 Haziran’da yaptığı telefon görüşmesinde oğlunun şunları söylediğini aktardı: "Anne, burada korkunç şeyler oluyor. Adli mahkumlarla beni tehdit ediyorlar. Adli mahkumlara benim için 'devlet düşmanıdır, istediğinizi yapabilirsiniz' denildi."
Anne Songül İlker, Sadece oğlum değil tüm hasta tutukluların sesi olmalıyız. Korkunç haksızlığa karşı çıkmamız lazım” çağrısında bulundu.