Ararat: İşkencelere sessiz kalan CPT teşhir edilmeli

PAJK Koordinasyonu üyesi Evindar Ararat, “İmralı’daki işkence insanlık suçudur” dedi.

Stêrk TV’de yayınlanan Rojeva Jin programına konuşan PAJK Koordinasyon üyesi Evinda Ararat, “İşkencelere sessiz kalan CPT ve Avrupa Konseyi tehşir edilmeli” dedi.

Faşizme karşı gençlerin özgürlük mücadelesi saflarına yönlerini vermesi gerektiğini de belirten Ararat, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek, tecridin özelde kadınlar olmak üzere halklar üzerinde topyekün bir saldırı başlattığını belirtti.

‘TECRİT POLİTİKASI SİSTEMSEL’

Tecrit politikasının sistemsel olduğunu söyleyen Ararat, aynı zamanda İmralı’daki işkence sisteminin aslında tüm Türkiye’ye uygulanan bir işkence olduğunu vurguladı. Abdullah Öcalan’ın fikri ve projelerinin halkta özgür yaşam alternatifini oluşturduğunu söyleyen Ararat, tecridin bu yüzden kadınlara, halklara ve barış isteyen tüm kesimlere uygulandığını belirtti.

Avrupa ve Rojava’da tecride karşı başlatılan hamlelere ilişkin “Eylemler su dalgası misali gittikçe artan, radikalleşen ve kitleselleşen bir tarza dönüşmeli” diyen Ararat, eylemlerin tarzında ve yönteminde de değişikliğe gidilmesi ve mücadeleyi yükseltmeleri gerektiğini dile getirdi.

İmralı ve diğer tüm cezaevlerindeki işkencelere sessiz kalan CPT ve Avrupa Konseyi için, “İmralı’daki işkence insanlık suçudur, buna sessiz kalan tüm kurumlar her alanda tehşir edilmeli” diyen Ararat bu kurumların da bir gün halklara hesap vermek zorunda kalacaklarını söyledi.

‘TÜRKİYE ARTIK AÇIK CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜ’

Siyasi tutsakların durumuna da dikkat çeken Ararat, Türkiye’nin faşist rejimiyle artık ‘açık cezaevine’ dönüştüğünüve faşist zihniyetin artık toplumun kimyasını bozduğunu, çürüttüğünü belirtti. Hasta tutsaklara yapılan fiziki-psikolojik işkencenin, özellikle hasta kadın tutsaklara yapılan çıplak aramanın altında toplumun örgütlülüğünü bozmaya dönük politikalar yattığını dile getirdi.

Sendika üyesi oldukları için işten atılan ve 3 aya yakındır grevde olan ‘Flormar işçileri’ni selamlayan Ararat, “Flormar Direnişçileri’nin ısrarlı direnişlerini kutluyorum. Faşizm örgütlü ve bilinçli toplum istemiyor ve bundandır ki baskı ve zorbalığılı ülke üzerinde artırıyor” dedi.

15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümüne değinen Ararat şöyle konuştu: “Mücadele boyunca yaşamını yitiren tüm şehitleri anıyorum. 15 Ağustos atılımı başta kadın ordulaşması olmak üzere 35 yıllık mücadelenin önünü açtı. Bu yüzden Kürtleri bitirdik diyen faşizm odaklarına bir darbe niteliği taşıyor.”

Ararat, faşizme karşı tüm gençlerin ve özelde genç kadınların PKK saflarına katılması gerektiğin söyledi.