AvEG-Kon: Saray diktatörlüğünden hesap soralım

Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeli seçmenlere çağrıda bulunan AvEG-Kon, "Bir oy HDP’ye, bir oy Demirtaş’a vererek, AKP/Saray diktatörlüğünden hesap soralım" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), yazılı bir açıklama yaparak, savaşa, işgale, ırkçılığa karşı halkların kardeşliğini ve dayanışmasını büyütmek için Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeli seçmenlere HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a oy verme çağrısında bulundu.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da HDP’nin yürüttüğü 24 Haziran seçim çalışmasının saldırı ve tehditleri aşarak, coşku, kararlılık ve faşizmden hesap sorma bilinciyle sürdüğüne dikkat çekilen AvEG-Kon açıklamasında, "Seçim tarihi yaklaştıkça ve anketler faşist diktatör Erdoğan’ın kazanamayacağını gösterdikçe, diktatör daha da saldırganlaşıyor. Çaresizlik içinde idam tehditleriyle, Güney Kürdistan’a, Kandil’e bombalar yağdırarak, toplumda yeni bir ırkçı-şoven dalga yaratmaya çalışarak, desteğini artırmayı umuyor" denildi.

AVRUPA'DA YAŞAYAN SEÇMENLERE ÇAĞRI

İşçi ve emekçilerin, ezilenlerin birleşik demokratik cephesi olan HDP'nin 7 Haziran 2015 yılında olduğu gibi, yeniden diktatörün kaderini belirleyecek esas güç olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: "Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlılara çağrımızdır. Avrupa’nın kimi ülkelerinde 7 Haziran’da ve diğer ülkelerde ise son günlerde başlayan oy verme işlemi 19 Haziran’a kadar devam edecektir. 24 Haziran’da faşizme karşı birleşik mücadelenin kazanması için Avrupa oyları önemli rol oynamaktadır. Seçimlere mutlaka katılarak bir oyunuzu HDP’ye, bir oyunuzu da Demirtaş’a vererek, savaştan, kandan beslenen AKP/Saray diktatörlüğünden hesap soralım."

KATLİAMLARIN HESABINI SORMAK İÇİN SEÇİMLERE KATILALIM

Suruç, Ankara, Amed, İstanbul, Roboski, Sur, Cizre, Nusaybin, Şirnak, Silopi ve tüm katliamların hesabının sorulması için HDP ve Demirtaş'a oy verilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada seçmenlere şu çağrılarda bulunuldu:

"Savaşa, işgale, ırkçılığa ve şovenizme karşı halkların kardeşliğini ve dayanışmasını büyütmek için, işsizliğin, yoksulluğun, taşeronlaştırmanın, grev yasaklarının, iş cinayetlerinin hesabını sormak için;

Her gün kadınlara reva görülen taciz, tecavüz ve katliamların sorumlusu erkek-egemen düzenden hesap sormak için;

70 bin öğrencinin hesabını sormak için, dışlanan, horlanan, baskı ve şiddete uğrayan LGBTİ’leri sahiplenmek için;

"Faşizmin işlediği suçlara ortak olmayacağız” dediği için işinden atılan, hakkında davalar açılan onurlu akademisyenlerimizi, aydınlarımızı sahiplenmek için;

İşten atılan kamu emekçilerini ve işçileri, yasaklanan direnişleri ve grevleri sahiplenmek için;

Tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için, sokakta olduğu gibi, sandıkta da faşizmden hesap sormak için seçimlere mutlaka katılarak, 1 oy HDP’ye ve 1 oy da Demirtaş’a verelim."