Avustralya ve Almanya'da 'Efrîn' protestoları

Avustralya'nın başkenti Canberra ve Almanya'nın Hamburg kentinde 'Efrîn' protestoları devam etti.

Avustralya'nın başkenti Canberra'da Kürdistanlılar ve dostları Efrîn için ayaktaydı. Parlamentonun önünde bir araya gelen ve aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasetçiler ve din adamlarının olduğu kitle, Türk devletinin saldırılarını protesto etti. DKTM öncülüğündeki delegasyon, parlamentoda görüşmeler de yaptı. Parlamentoda Yeşiller Partisi'nden Lee Rhiannon, Andrew Bartlett, Di Natele ile görüşen heyet adına Mahmut Karaman, Efrîn saldırılarıyla ilgili dosyayı sundu.

Hükûmette olan Liberal Partili milletvekilleri Tim Wilson, Julian Liser de dosyayı Dışişleri Bakanlığı ile paylaşacaklarını söyledi.

Heyet, İşçi Partisi Gölge Bakanı ve Dışilişkiler Sözcüsü Penny Wong'un özel kalemi ve Milletvekili Peter Khalil ile de görüştü. Khalil, "DAİŞ tam yenilmek üzereyken Efrîn'e saldırı DAİŞ'in yeniden güç toplamasına yol açıyor" dedi.

Avustralya Kürdistanlılar Kadın Derneği adına Çiğdem Aslan, "Erdoğan faşizmine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" derken, Tertip Komitesi'nden Zeynep Korkmaz da "BM'nin Kürt halkının sesini duyması lazım" diye belirtti.

KNK Sözcüsü İsmet Taştan da Avustralya hükûmetinin sessiz kalmamasını istedi.

HAMBURG

Almanya'nın Hamburg kentinde de Türk devletine karşı protestolar sürüyor. Tren istasyonunun çıkışında bir araya gelen Kürtlere, Almanlar da destek verdi. Eylemde konuşan eski Milletvekili Sevahir Bayındır, Kürt halkının kazanımlarından rahatsız olan Türk devletinin Efrîn'e saldırdığına dikkat çekti.

Hamburg Efrîn Dayanışma Komitesi Sözcüsü Serhat Çetinkaya da, Almanca yaptığı konuşmasında, Efrîn'in 'Kürdistan'ın kalbi' olduğunu söyledi.

Eylemde sık sık 'Şehîd namirin', 'Terörist Türkiye', 'Bebek katili, diktatör Erdoğan' sloganları atıldı.