Aydoğan: Ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz

Kadıköy’de OHAL KHK’lerini protesto ederken gözaltına alınan KESK’li kamu emekçileri ve liseliler savcılığa çıkardıkları Anadolu Adliye’sinde serbest bırakıldı.

27 kişinin serbest bırakıldığı saatte Kadıköy Altıyol’da KESK İstanbul Şube Platformu yaptığı eylemde söz alan Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Tüm hukuksuzluklara rağmen ekmeğimize de geleceğimize de arkadaşlarımıza da sahip çıkmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK’lerle ihraç edildikleri işlerini geri isteyen üyelerinin gözaltına alınmasını Kadıköy Altıyol’da yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Polis ablukası altında gerçekleşen protestoya, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da katıldı. KESK bayraklarını taşıyan kamu emekçileri adına ilk sözü alan KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Ata Esen, bugün Kadıköy Anadolu Adliyesi’nde savcı karşısına çıkartılan KESK üyeleri ve liselilerin tümünün serbest bırakıldığını müjdesini verdi.

AYDOĞAN: MUTLAKA BU KHK’LER GİDECEK BİZ KAZANACAĞIZ

Ata Esen’in ardından bir konuşma yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “70 haftadır ekmeğimize, emeğimize sahip çıkmak için Bakırköy, Kadıköy ve Kartal’dayız” hatırlatmasını yaparak sözlerine başladı. Anayasal hakları olan adalet ve hukuk talep ettikleri için gözaltına alındıklarını belirten Aydoğan, bir insanın, bir ekmekçinin ekmeğine, emeğine ve geleceğine sahip çıkmasının en demokratik ve en asli hakkı olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin en yerinde haftalardır bu ekmek mücadelesini sürdürdüklerini ve sürdürmeye de devam edeceklerini kaydeden Aydoğan, kamu emekçilerine yönelik yapılan gözaltının hukuksuz olduğunu vurgulayarak,  “Ekmeğimize de geleceğimize de arkadaşlarımıza da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tüm hukuksuzluklara karşı hukuku, adaleti, ekmeğimizi talep etmeye ve mücadeleyi süreceğiz ve mutlaka ve mutlaka bu KHK’ler gidecek ve biz kalacağız” dedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, serbest bırakılan arkadaşlarını karşılamaya gitti.