Bakırköy’de engel tanımayan anneler yürüdü

İmralı tecride karşı cezaevlerinde devam açlık grevleri ve ölüm orucundaki çocuklarına ses vermek için Bakırköy Cezaevi önünde bir araya gelen anneler, polisin tüm engellemelerine rağmen sloganlarla yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm orucundaki tutsakların anneleri, polisin tüm saldırı, tehdit ve engellemelerine rağmen Bakırköy Cezaevi önünde bir araya gelerek yürüdü. Annelere, HDP Milletvekilli Züleyha Gülüm, HDP Silivri ve Büyükçekmece İlçe örgütleri, Özgürlükçü Hukukçular Derneği ( ÖHD) üyesi avukatların yanısıra Kaldıraç Dergisi okur ve üyeleri destek verdi.

Çocuk sitesi otobüs durağı önünde toplanan annelerin etrafını ablukaya alan polis, gerekçe olarak kaymakamlığın yasağını öne sürdü. Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren HDP milletvekili Züleyha Gülüm ile polis arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. "Annelerin oturmaktan başka bir istekleri yok" diyen Gülüm’e polis saldırı anonsuyla yanıt verildi.

Polisin tüm engellemelerine ve saldırı tehdidine rağmen sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde yürümeye başlayan annelere çevredeki halk ile araçlar da korna çalarak destek verdi. “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla Şirinevler'deki HDP Bahçelievler İlçe binasına kadar yürüyen anneler, yarın aynı saatte cezaevi önünde olacaklarını söyledi.

URFA

Tutsak ailelerinin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü binasında başlattığı nöbet eylemi 11’inci gününde devam ediyor. Anneler, Adalet Bakanı’nın “Öcalan’la görüşme yasağı kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” açıklamasını hatırlatarak, “Madem yasak kaldırıldı tecrit neden hala devam ediyor” diye sordu.

MARDİN

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Öcalan üzerindeki tecride karşı devam eden açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla tutsak yakınları ile Barış Anneleri Meclisi üyeleri oturma eylemi yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe örgütü binalarının bulunduğu iş merkezi önünde tutsak yakınları, çok sayıda kişi bir araya geldi. Oturma eylemine polisler tarafından izin verilmeyeceği söylenmesine üzerine kısa bir süreliğine tartışma yaşandı. Anneler ise,“Bijî berxwedana zindana” sloganı eşliğinde oturma eylemine geçti. Anneler, alkış ve sloganlar eşliğinde bir süre oturma eylemlerini sürdürdü.