Bakırköy’de polis yine saldırdı: 4 gözaltı

Türk polisi, Bakırköy Cezaevi önünde yürümek isteyen tutsak ailelerine bugün yine saldırarak, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle çocukları açlık grevinde olan tutsakların aileleri bir kez daha Bakırköy Cezaevi önünde nöbet eylemine gitti. Ancak polis, annelerin eylemini yeniden saldırarak engelledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Öcalan da ailelere destek amacıyla eyleme katıldı.

E-5 otoyolunda buluşan aileler cezaevi önüne yürümek isteyince, polisler cezaevi geçişini kapattı. Polisler sadece tutsak yakınlarıyla görüşü olanları cezaevine alacağını söyledi.

Tutsak görüşüne gelen anne, baba ve kardeşlerin cezaevine gitmelerine izin verilirken, cezaevi kapısında bekleyen kitleye dağılmamaları halinde saldırı tehdidinde bulundu.

Cezaevinin dış kapısına kadar gelen aileler burada HDP Milletvekili Ömer Öcalan'ın yanlarına gelmesini bekledi.

Polisler burada da yolu kapatarak, aileleri dağılmamaları halinde gözaltına alacağı tehdidinde bulundu.

Alana gelen Öcalan, ailelerin isteklerini dinledi. Aileler, Öcalan'a 10 dakikalık bir oturma eylemi yapacaklarını, ardından sorunsuz bir şekilde dağılacaklarını, bu isteği polislere aktarmasını istedi.

Polislere görüşen Öcalan, ailelerin isteğini iletti. Ancak polis cezaevi önünde eylem yapmanın yasak olduğunu savunarak, izin vermeyeceklerini belirtti.

Aileler cezaevinden ayrılacaklarını belirterek zılgıt ve sloganlarla yürüyüşe başladığında, polis biber gazı ile ailelere saldırdı. Saldırı sırasında bir çok kişiyi darp eden polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Gazetecilere de şiddet uygulayan polisler, gazetecilerin fotoğraf ev kameralarına el koyup hafıza kartlarını çıkararak el koydu.