Barış Nöbetlerinde polis işkencesi protesto edildi

İHD’nin Barış Nöbetlerinde Wan’daki seçim darbesi girişimi ve halka yönelik işkence protesto edildi.

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) düzenlediği Barış Nöbeti’nde Wan’daki seçim darbesi girişimi ve halka yönelik polis şiddeti de protesto edildi.


ANKARA
İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi üyeleri, Barış Nöbeti’nin 20’ncisinde şube binasında bir araya geldi. Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Muş Milletvekili Sümeyye Boz, DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’ndan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti İl Örgütü ve İHD Üyeleri katıldı.

Nöbette yapılan açıklamayı Enes Beyaz okudu.

Beyaz, darbeye karşı sokaklara çıkan halka yönelik işkence ve gözaltılara tepki gösterdi.  


ADANA
İHD Adana Şubesi öncülüğünde insan hakları savunucuları, her ayın ilk cuma günü tuttuğu “Barış Nöbeti” eyleminde bu hafta "Toplumsal barış için şiddet son bulsun, halkın iradesine saygı gösterilsin" şiarıyla dernek binasında bir araya geldi. Nöbette; iktidara halkın iradesine saygı göstermesi talep edildi.


HATAY
İHD İskenderun Şubesi, 'Barış Nöbeti'ni konteynerde sürdürdü.
Basın metnini okuyan İHD İskenderun Şubesi Eşbaşkanı Coşkun Selçuk, "İktidarı bu mesajı doğru algılayarak başta Kürt meselesinde güvenlikçi politikalardan vazgeçmeye ve toplumsal barışın inşasına hizmet edecek barışçıl politikalara dönmeye davet ediyoruz" dedi.


SÊRT
İHD Sêrt Şubesi, her ay “Herkes için barış” talebiyle gerçekleştirdiği Barış Nöbeti’ni bu ay da sürdürdü. Şube binasında gerçekleştirilen nöbete, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sêrt İl Eşbaşkanları Rewşan Aslan ile Eşref Tekin ve Botan Derneği Eşbaşkanı katıldı. Nöbetin gerçekleştirildiği salona Kürtçe ve Türkçe, “Barışı savunmak bir insan hakkıdır” yazılı pankart asıldı.
İHD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Satıcı, Wan’da yaşanan seçim darbesi protestolarında gerçekleştirilen polis şiddeti ve gözaltılara tepki gösterdi.

 
ÊLIH
Êlih’te ise açıklama İHD şubesinde gerçekleşti. Eyleme Emek ve Demokrasi Platformu, ÖHD, Êlih Barosu ile İHD üye ve yöneticileri katıldı. Eylemde İHD Şube Eşbaşkanı Ahmet Şiray konuştu.
Şiray, polis şiddetine tepki gösterdi.