Başaran: Umut ve barışın adresi İmralı'dır

Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecride tepki gösteren HDP vekili Başaran, "Kürdistan'daki savaşın sona ermesi için çözümün yolu İmralı'dır" diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit devam ediyor. En son 11 Eylül 2016 yılında kardeşi ailesi ile görülen Öcalan'dan bugüne kadar herhangi bir haber alınamadı. Öcalan'a uygulanan tecride tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İmralı'da devam eden tecride ilişkin ANF'ye konuştu.

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik uluslararası komplodan bu yana ağırlaştırılmış tecridin farklı bir evreye geçtiğini söyleyen HDP vekili Acar, "1999 yılında Sayın Öcalan'ı uluslararası bir komplo ile Türkiye'ye teslim ettiler. O günden bu yana da Sayın Öcalan'a yönelik ağır ve derin bir tecrit uygulanıyor. Dönem dönem bazı heyetler İmralı'ya gidip gelse de tecrit hiçbir zaman ortadan kaldırılmadı. Tecritle beraber Kürdistan ve Türkiye'deki bütün egemen güçler plan ve projelerini devreye koydu. Sayın Öcalan sıradan bir tutsak değil. O milyonların iradesini temsil ediyor. Milyonlarca insan verdiği imzalarla bunu beyan etti" diye konuştu.

ÜLKEDEKİ SAVAŞ DAHA DA DERİNLEŞİYOR

Tecridin sadece Kürt Halk Önderi Öcalan'a değil ortak yaşayan tüm halklara uygulandığına dikkat çeken Başaran, tecridin sona ermesi durumunda ülkedeki siyasi ve ekonomik krizin de sonlanacağını vurguladı. İmralı'da uygulanan tecridin tüm ülkeyi etkilediğini söyleyen Başaran, "Egemen güçler AKP hükümeti ile MHP tecrit ile Türkiye'ye ilişkin plan ve projelerini devreye koymak istiyorlar. Bu yüzden Sayın Öcalan ile toplumun bağını koparmak istiyorlar" dedi.

AKP'nin savaş politikalarına dikkat çeken HDP vekili Başaran, "Ülkedeki savaş gün geçtikçe derinleşiyor. AKP savaş ile ülkeyi ayakta tutmak ve yönetmek istiyor. Ama bu savaşı daha da derinleştirirse ülkeyi yönetemez hale gelecek. AKP savaşa karşı duran ve barıştan bahseden hiçbir gücü görmek istemiyor. Çünkü AKP barış olursa gideceğini biliyor. O Yüzden İmralı'daki tecridi daha da ağırlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

'KADINLAR OLARAK HER ALANDA TECRİDE KARŞI DİRENECEĞİZ'

"Devlet de herkes de biliyor ki Ortadoğu'daki savaş ve Kürdistan'daki katliamların sona ermesi için umut ve çözümün yolu İmralı'dan geçiyor" diye Başaran, Tecridin bir ayağının da kadınlara yönelik olduğunu belirterek konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Kadınlara yönelik tecrit her gün kadın ölümlerin ve kadın katliamlarının yaşanmasına sebep oluyor.

Biz kadınlar her alanda tecride karşı direnişi büyüteceğiz. Bu çok iyi bilinmelidir ki Sayın Öcalan'ın özgürlüğü, kadınların ve tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğü demektir. Eğer Sayın Öcalan özgürleşirse Ortadoğu, Kürdistan ve Türkiye aydınlık bir geleceğe kavuşur."