Bayburt'taki tutsaklar: Tedbir yok, baskın var

Bayburt'taki tutsaklardan Nudem Durak, "Virüs için hiçbir tedbir alınmıyor. Koğuşlarımız arama gerekçeleriyle basılarak darmadağın ediliyor" dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) pandemisi sürerken, Türkiye’de cezaevlerinde alınmayan tedbirler, vaka artışına yol açıyor. İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi’nin En son Elazığ Kampüs Cezaevi’nde 12 tutsakta koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutsak Nudem Durak, salgında artan hak ihlallerini, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde paylaştı.

'HİÇBİR TEDBİR ALINMIYOR'

Nudem, şunları söyledi:

"Virüs için hiçbir tedbir alınmıyor. Bununla beraber koğuşlarımız arama gerekçeleriyle basılarak darmadağın ediliyor. Geçtiğimiz günlerde gardiyanlar arama yapmak için koğuşa geldiler. ‘Hastalık var, nasıl ararsınız’ dememize rağmen koğuşlarımız didik didik arandı. Hak ihlalleri çok yoğun bir şekilde yaşanmaya devam ediyor. Mektuplarımız bize verilmiyor ve gönderdiğimiz mektuplar da aynı gerekçe ile adresine gönderilmiyor. Suya kota koydular ve su ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Yine Yeni Yaşam gazetesini alabilmek için defalarca idareye başvuruda bulunduk ancak gazete bize verilmiyor. Kantindeki eşyalar da çok yüksek fiyatlarla bize satılıyor.”