Bern'de Suruç gazisi Dağ için eylem

13 Kasım günü İsviçre'nin Bern kantonuna bağlı Lyss kasabasında ki mülteci yerleşkesinde ihmal sonucu geçirmiş olduğu kalp krizinin ardından  yaşamını yitiren Suruç gazisi Sezgin Dağ için yaşamını yitirdiği yerde bir eylem düzenlendi.

İGİF (İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu) üyesi olan Dağ  2015 yılında Kobane'nin yeniden inşasına katkı sunmak için yola çıkan gençlerden biriydi. Suruç'ta AKP / MHP destekli DAİŞ çetelerinin bombalı saldırısı sonucu ağır yaralanan Dağ vücudunda şarapnel parçalarıyla yaşamaktaydı. 13 Kasım günü rahatsızlanan Dağ kamp doktorunun yönlendirmesiyle hastaneye başvurmuş ve burada yeterli sağlık desteği alamadan birşeyi yok denerek kampa geri gönderilen Dağ aynı gün kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.

İGİF'in çağrısıyla aile üyeleri ile Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci kurumların katılımıyla mülteci yerleşkesi önünde düzenlenen eylemde üzerinde "Sezgin Dağ'ı sizin ihmalkarlığınız öldürdü", "Sezgin Dağ için Adalet" yazılı pankart ve dövizler taşındı.

Burada İGİF, İTİF (İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu) ve Aveg-Kon adına yapılan konuşmalarda yaşanan ihmalkarlık sonucu yaşamını yitiren Sezgin Dağ olayının takipçisi olacağız. Dağ için Adalet sağlanıncaya kadar sesimizi yükseltmeyi sürdüreceğiz" denildi.

Almanca bildirilerin okunduğu eylem daha sonra sonlandırıldı.