Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Beyaz Saray internet sayfasında Efrîn için imza kampanyası

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına karşı Beyaz Saray internet sayfasında imza kampanyası başlatıldı.

Efrîn’e yönelik soykırım saldırılarında sivillerin can güvenliğinin korunması için Beyaz Saray internet sitesinde imza kampanyası başlatıldı.

“Efrîn'de sivil kayıplar artıyor” başlığını taşıyan imza kampanyası açıklamasında, “Efrîn’deki sivilleri Türkiye’nin saldırılarından korumak için ABD Kongresi'ne bu kararı kabul etmesi çağrısında bulunuyoruz. Türk askeri kuvvetleri, ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ kapsamında Efrîn şehrinde sivilleri, altyapıyı ve Efrîn'in kuzey ve batı kırsal kesimlerindeki diğer alanları hedef alarak, 200'den fazla sivilin ölümüne ve 5000'in üzerinde kişinin yer değiştirmesine neden olmuştur” denildi

Kampanya çerçevesinde şu taleplerde bulunuldu:

1) Türk askerlerinin Efrîn'deki eylemlerinin kınanması

2) Efrîn’de sivilleri hedef alan saldırılarını durduruncaya kadar Türkiye’ye yapılan tüm silah satışlarının durdurulması

3) Sivilleri korumak için Efrîn'in ‘Uçuşa Yasak Bölge’ ilan edilmesi

Başlatılan kampanyaya Beyaz Saray’ın “https://petitions.whitehouse.gov/petition/civilian-casualties-increasing-afrin-northern-syria-rojava" adresinden ulaşılabilir.

Kampanyayı imzalamak isteyen internet kullanıcılarının, İngilizce içerikli sayfa açıldığında ilgili bölümlere isim, soy isim ve e-posta adresini sırasıyla girdikten sonra “Sign Now” yani “İmzala” seçeneğini tıklaması gerekiyor.

Bu bilgiler girildikten sonra ise, imzacıların belirttikleri e-posta adreslerine gönderilecek maildeki "Confirm your signature by clicking here - Buraya tıklayarak imzanızı teyit edin” linkine tıklayarak başvurularını teyit etmeleri gerekiyor.

Yüz bin imza toplanması halinde kampanya ABD Kongresi’nin gündemine getirilecek.