Bilgen: Sonucu Erdoğan değil, halklar belirleyecek

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Erdoğan'ın partilerine dönük tehditlerine rağmen sonucu halkların belirleyeceğini söyledi. Bilgen, "Muhalefet, toplumdaki bıkkınlığı ortadan kaldıracak stratejiler geliştirirse kazanır" vurgusunda bulundu.

Yerel seçim çalışmalarının startının verildiği bugünlerde AKP iktidarı, gerek söylemleri gerekse icraatları ile HDP'ye karşı seçim startını verdiğini duyurdu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerde HDP adaylarının kazanması halinde yeniden kayyum atayacaklarına dair sözlerinin yanı sıra Amed merkezli birçok ilde siyasi soykırım operasyonları düzenlendi.

Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'na yönelik yapılan uyarılar ve son olarak da geçtiğimiz günlerde meslekten çıkarılan muhtarlarla HDP hedef alınmaya devam ediyor.

İktidarın her seçimde dayattığı anti-demokratik uygulamaları önümüzdeki yerel seçimlerde de sürdüreceğini belirten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, ANF'ye değerlendirmelerde bulundu...

'NORMAL KOŞULLARDA KAYBEDECEĞİNİ BİLİYOR'

Bilgen, iktidarın normal koşullarla seçime gidilirse kaybedeceğini bildiğini söyleyerek, "İktidarın gerek yarattığı ekonomik krizin yansımaları gerek ise hem dış hem de iç politikalardaki yanlışları yönetimde kalmasını zorlaştırıyor. Dolayısıyla özellikle ekonomik krizi örtecek gerilimlere yönelmek, kamplaşma siyasetini daha da derinleştirmek ve kendi kitlesini yeniden tahkim edebileceği hedefler göstermek için düşmanlıklar ve ötekileştirme politikalarını inşa etmek zorunda hissediyor. Bu sebepten yerel seçimlere giderken HDP'yi demokratik hakkını kullanan yasal parti olarak değil, siyaset dışı bir parti olarak göstermeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

'TESLİM OLUNURSA ALTERNATİF İNŞA EDİLEMEZ'

İktidarın tüm bu uygulamalarına karşı seçim sonucunun halklar tarafından belirleneceğini vurgulayan Bilgen, dayatılan bu politikalara karşı muhalefete önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Bilgen, şunları söyledi: "Yerel seçimlerde sonucu belirleyecek olan sadece iktidarın planları ve kurguları olmayacaktır. Etkili olacak olan muhalefetin ne kadar güçlü ve sonuç alıcı stratejiler geliştirebileceğidir. Eğer korkuya boyun eğerse, diz çökerse, bu sisteme teslim olursa elbette ki bir alternatif inşa etme imkanı bulamayacaklardır. Ama bu durumun tersi mümkün olursa yani muhalefet toplumdaki bıkkınlığı ortadan kaldıracak stratejiler geliştirip yeni alternatif ve umutlar inşa etmeyi başarabilirse, iktidar ve yarattığı sistemin yeniden tartışılabileceği bir ortam yerel seçimlerle birlikte sağlanabilir."

'SEÇİMLERDE BİRLİK VE KARARLILIK GEREK'

AKP'nin yerel seçimleri çalışmalarını çok önceden başlattığını belirten Bilgen, bu çalışmalarını ise bütünen HDP'yi karalama politikaları ile sürdürmeye çalıştığını ifade etti. Erdoğan'ın HDP'ye yönelik tehditlerinin HDP'yi ve bileşenlerini dizayn etme çabası olduğunu belirten HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, buna karşı ise Kürtlerin birlikte hareket etmesi, kendi kendilerini yönetebileceklerine dair kararlılıklarını göstermeleri gerektiğini vurguladı.