Bugünün öne çıkan haberleri

31 Temmuz 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

HPG-BİM, 30 Temmuz günü Gever'de operasyon hazırlığındaki Türk işgal güçlerinin hedeflendiğini ve ağır kayıplar verdirildiğini açıkladı. Bu eylemde en az 27 asker öldürüldü. Şemdinli’de de bir kontranın öldürüldüğü belirtilirken, Eruh’ta düzenlenen bir çok eylemde 12 askerin öldüğü belirtildi.

 

 

AKP Van'da merkez ilçe sayısını arttırarak Kürdistan'da HDP’yi yenmeyi amaçlıyor. AKP'nin yerel seçimlere ilişkin hazırladığı plana göre, merkez ilçe sayısı 4'e çıkarılacak.

Mardin Şahmeran Kadın Platformu’nun kurucularından sağlıkçı, aktivist Derya Etem, AKP ve yandaş medya tarafından çocuk istismarlarının üstünün örtülmek istendiğini kaydetti.

 

AKP rejiminin Olağanüstü Hal (OHAL) yerine ikame ettiği yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayınlandı. Böylece OHAL, farklı bir isimle resmileşti.

 

Afganistan’ın batısında bir otobüsün mayına çarpması sonucu çoğu kadın ve çocuk 8 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Farah eyaletinin polis sözcüsü Muhibullah Muhib, “Talibanlar tarafından güvenlik güçlerini vurmak için konulan bir mayındı ama bir otobüsün yolcularını vurdu” dedi.

 

Ankara Katliamı Davası'nın 51’inci duruşması Sincan Cezaevi Yerleşkesi Mahkeme Salonunda yapıldı.

 

HPG gerillalarının Lelîkan ve Çarçela’da Türk ordu birliklerine karşı gerçekleştirilen eylemlerde çok sayıda askerin öldürüldü.