Bugünün öne çıkan haberleri

4 Eylül 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Almanya’da yaşayan Kürtleri aşırı tepkisel hareketlerden kaçınarak yasalar çerçevesinde eylemlerini gerçekleştirme çağırırken, Alman hükümetinden de Erdoğan’ın ziyaretini iptal etmesini istedi.

 

93 kurumdan oluşan Efrîn ile Dayanışma Platformu, 8 Eylül’de Dinslaken Kültür Festivali’ni gerçekleştirileceğini kaydetti.

HPG BİM, Gever’de 5, Şırnak Beytüşebap’ta ise en az 2 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Fransa'nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi önünde süren nöbet eylemini Paris’ten gelen Kürt gençleri devraldı. 

 

Türk ordusunun bombardımanları sonucunda Hakkari merkeze bağlı Çeltik (Keha Hemzo) köyü ile Armutlu (Harê) köyleri arasında kalan Xwarê Maqorkê, Navdeşt ve Rêhla Hirça alanında orman yangını başladı. 

Erdoğan’ın alkışlamasıyla daha çok gündeme gelen Orgeneral İsmail Metin Temel, bu kez “peşmerge” kıyafetiyle gündeme geldi.

 

YPG Basın Merkezi, Efrîn'de 3 Eylül günü düzenlenen bir dizi eylemde 23. Tugay Komutanı Ahmed Semir Brier’in de aralarında olduğu en az 15 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, Türk devletinin 15 Ağustos günü Şengal’de KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengali’yi hedef alan saldırıyı “3 Ağustos’ta DAİŞ’in Şengal’deki soykırım saldırısının kesinlikle bir devamı” olarak nitelendirdi.

YPG Basın Merkezi, DAİŞ’in kilit isimlerinden Ebu Ekrem kod adlı Adıl Musa Abdulcezar’ın 11 Ağustos’ta yürütülen özel bir operasyonla yakalandığı açıkladı.