Bugünün öne çıkan haberleri

5 Ekim 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

Kürt Halk Önderi Öcalan'a dönük 9 Ekim Komplosu'nun yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan KCDK-E, Avrupa'nın birçok kentinde düzenlenecek protestolara katılım çağrısında bulundu.

 

Urfa TEM'de görev yapan bir polis, kente 4’ü savcı 40 kişilik bir SADAT ekibinin görevlendirildiğini, Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı bu ekibin 2 yılda sayısız işkence yapıp HDP yönetici ve üyelerini hedef aldığını söyledi.

9 Ekim Uluslararası Komplo’su Avrupa’nın birçok merkezinde düzenlenecek eylemlerle protesto edilecek.

ABD Başkanı Donald Trump 2011 yılından bu yana ilk kez yenilenen 'Terörle Mücadele Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni onaylarken, DAİŞ, El Kaide ve İran Devrim Muhafızları’na özel bir yer ayrılıyor.

Türk tankları eşliğinde Kobanê’ye saldırıp kenti yerle bir ediyorlar; tarihin en vahşi katliamlarından birini gerçekleştiriyorlardı.

Almanya hala “doğuya açılma” hayalini gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de bu hayalini gerçek kılmak için TC devleti ile ilişki geliştirmeyi tek çıkar yol olarak görmektedir.

İsviçre'de Sosyalist Parti (SP) “Erdoğan diktatörlüğü gibi bir İsviçre istemiyoruz” diyerek, İsviçre’deki ırkçı kampanyaya karşı kampanya yürütecek.

 

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi, Eylül ayında gazetecilere dönük baskı ve ihlallerin raporunu açıkladı.

 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 6-7-8 Ekim 2014 Kobanê serhildanı şehitlerini andı. KCK, bu serhildanların Kobanê’de DAİŞ’i yenilgiye götürdüğünü belirtti.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Eş Genel Başkan Pervin Buldan hakkındaki 'zorla getirilme' kararına tepki göstererek, "El pençe divan duran siyasetçi olmayacağız" mesajını verdi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi açıklamasına göre, Dêrazor’da yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi son aşaması kapsamında son 24 saatte 38 çete öldürüldü.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, 3 Ekim günü Doğubeyazıt’ta düzenlenen eylemde Türk ordusuna ait bir zırhlı aracın imha edildiği, 11 askerin öldürüldüğü ve 7 askerin ise yaralandığını açıkladı.

2018 Nobel Barış Ödülü, Êzidî insan hakları savunucusu Nadia Murad ve Kongolu jinekolog Dr. Denis Mukwege’ye verildi.

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Eylül ayı içerisinde en az 45 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, 27’sinin cinsel saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

AKP rejimine bağlı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’li 12 vekil ile CHP’li 3 vekil hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke hazırladı.

Amed’in Lice ilçesi kırsalında yaklaşık bir haftadır askeri operasyon yürütülüyor. Köylüler, evlerinde çıkmamaları yönünde tehdit edildi.