Bugünün öne çıkan haberleri

16 Ekim 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

HPG: Şemdinli'de son iki yılda bir çok gerillanın hayatını kaybetmesinde rolü olduğu belirtilen bir kişiyi cezalandırdık.

YPG: Efrîn Çağın direnişinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, Şêrawa ilçesine bağlı Xezawiyê köyünde Ehrar el Şerqiye adlı çete grubuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 4 çete mensubu öldürüldü.

 

Kirmaşan’da 12 Kasım 2017’de meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremin ardından bir kışı çadırlarda geçiren halk, yeni bir kışı çadırda geçirecek.

 

Cizre Fırtınası Hamlesi'nin “Terörü bitirme aşaması”nda son 24 saatte yaşanan çatışmalarda en az 9 çete üyesi öldürüldü.

 

İran’ın Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Pakistan sınırındaki Mircave bölgesindeki sınır karakolunda görev yapan 14 asker Ceyşul Adl silahlı grubu tarafından esir alındı.

QSD bünyesinde yer alan İdlibli güçlerden biri olan Liwa Şimal Demokratik’in Genel Komutanı Ebu Omer İdlibi, "Türkiye ve Rusya Soçi anlaşmasının gerekleri yerine geliyor gibi bir hava yaratıyorlar. Türkiye istihbaratı Soçi’yi kabul etmeyenleri öldürüyor" dedi.

FAO çöpe atılan gıdalarla dünyadaki açlık sorununun çözülebileceğini açıkladı.

 

HPG-BİM, gerilla güçlerinin Çukurca’da bir tepede bulunan askeri mevzi ve barınaklara eylem düzenlediğini açıkladı.