Buldan: AKP’nin gidişi, HDP’nin gelişini müjdeliyoruz

Adana’nın Seyhan ilçesinde HDP’nin düzenlediği kadın toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, "AKP'nin gidişini ve HDP'nin gelişi müjdesini veriyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Şirin Müzikhol'de kadın toplantısı düzenledi.

Toplantıya milletvekili adaylarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan katıldı. Çok sayıda kadının katıldığı toplantı salonuna "Bi jinan diguhere", "Adayımız Demirtaş", "Kadınlarla değişir", "Senle Değişir" pankartları asıldı.

Toplantı salonuna gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekili adayları erbane ve zılgıtlar eşliğinde coşkulu bir şekilde karşılandı. Toplantı demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Toplantının yapıldığı salonda sık sık "Bizler HDP bizler meclise", " Biji Serok Apo", " Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

'KADINLARIN NASIL ÖRGÜTLENECEĞİNİ HESAP EDEMEDİLER'

Kadınları selamladıktan sonra konuşmasına başlayan Tülay Hatimoğulları, 24 Haziranda baskın ama tarihi bir seçime hazırlandıklarını kaydetti.

Hatimoğulları, "AKP hükümeti ve Genel Başkanı Erdoğan'ın bu sürecin kadar çetin geçeceğini bilseydi belki seçim kararı almaya bilirlerdi" dedi.

AKP hükümetinin 16 yılık iktidarı boyunca kadınlar ve gençler başta olmak üzere halklar üzerinde baskı rejimi kurduğunu kaydeden Hatimoğulları, "Türkiye'de bu güne kadar başta Kürt halkı olmak üzere halklara ağır bedeller ödettirdiler. Ancak 4 parça Kürdistan'da halkın nasıl örgütlendiğini hesap edemediler. Türkiye'de halkların ve kadın örgütlerinin nasıl mücadele edeceklerini hesap edemediler. Bunlardan kaynaklı 24 Haziran'da kaybedeceğini de hesap edemedi ama biz kaybettireceğiz" şeklinde konuştu.

'İDAMLA BİR YERE VARAMAZSINIZ'

24 Haziran seçimlerine OHAL koşullarında gidildiğine dikkat çeken Hatimoğulları, "Çaresizliğinden, aymazlığından ve zalimliğinden kendini firavun zannettiğinden Demirtaş için şöyle diyor, 'Eğer mecliste idam kararı alınır önüme gelirse imzalarım' diyor. Biz idamları İran'da duyduk.Yakın zamanda İran'da Kürt siyasetçilere yönelik idam haberlerini sık sık duyuyoruz. Şuanda İranlı Kürt Siyasi tutsak Ramin Hüseyin Peynahi'nin idamı tartışılıyor. Bizleri Aksaray duysun, Tahran duysun, idamlar ile bir yere varamadınız bu günden sonrada varamazsınız. 24 Haziran'da AKP'yi MHP' ile kurduğu ittifaka pişman edeceğiz. Son günlerimiz kaldı gece gündüz çalışacağız ve cezaevlerindeki parmaklıkları kaldıracağız ve İmralı tecridini parçalayarak, idamlara dur diyerek zafere yürüyeceğiz" diye konuştu.

'16 YILLIK İKTİDARLARINA NEŞTER VURACAĞIZ'

Salı akşamından beri Ceyhan ilçesinde başlayan ve Adana'da devam eden buluşmalardan büyük enerji ve moral aldıklarını belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şöyle devam etti: "Halklar her yerde HDP diyor ve her yerde HDP rüzgarı esiyor. Bu hava ve bu atmosfer 7 Haziran’da da vardı, 24 Haziran'da da HDP'yi meclise daha güçlü bir şekilde taşıyacaktır. Kadın arkadaşlar ve anneler kendi ve çocuklarının geleceği için, torunları için yola çıkmışlar bunu durdurmaya kimsenin gücü olmadığı gibi AKP ve Recep Tayip Erdoğan'ın da olmayacaktır. Ama AKP'de oyun bitmez, onlar her türlü oyunu oynayacakladır. asla rehavete kapılmadan mücadele ederek, her türlü engeli aşacak gücümüz ve kararlığımız vardır. 24 Haziran tarihi hasat biçme tarihidir. Herkes ektiğini biçecek. AKP 16 yıllık iktidar döneminde kin nefret ve zulüm ekti bu ülkeye. Ancak HDP'den sonra bu ülkeye özgürlüğü kardeşliği, barışı ve demokrasiyi ekeceğiz. işte aramızdaki fark budur. Onlar savaş dedikçe, biz barış, onlar faşizm dedikçe biz kardeşlik dedik. Onlar gençleri ve kadınları görmezlikten geldikçe biz kadınların eşitçe özgürce yaşamı savunduk. Bundan kaynaklı AKP'nin gidişini ve HDP'nin gelişi müjdesini veriyoruz. AKP'nin gidişini herkes görecek ve tanıklık edecektir. 16 yıllık iktidarlarına neşter vuracağız. onlar, 'seçimden sonra OHAL'i kaldıracağız OHAL'e neşter vuracağız' diyorlar. Ancak siz seçimden sonrasını göremeyeceksiniz. Bu halk sizin zihniyetinize neşter vuracaktır."

'DEMİRTAŞ'IN ELİ GÜL VE SEVGİ ELİDİR'

Eşbaşkanlarının yanı sıra milletvekili ve HDP'ye gönül verenlerin tutuklandığına dikkat çeken Buldan, AKP ve Erdoğan gittikten sonra ülkeye demokrasinin geleceğini ve demokrasiyi getirecek olan partinin de HDP olacağını söyledi.

"Türkiye'nin çektiklerini bir Allah, birde demokrasi mücadelesi veren bizler biliriz." diyen Buldan, devamında şunları belirtti: "Ama artık 24 Haziran tarihi onları göndereceğimiz tarih olacaktır. Şimdi bir idam siyasetidir götürüyorlar. Recep alanlarda eline bir ip almış. Tıpkı geçmişteki idamlar nasıl ki tarihi bir leke geçti. Aynı zihniyet bugün AKP ve Recep'in elinde var. İran'da nasıl ki siyasi tutsaklar idam ediliyorsa, Erdoğan'ında zihniyeti aynıdır. Türkiye siyasi tarihi idamlar ile doludur. Şimdi ellerine aldıkları iple MHP ile birlikte idam sehpasını tekrar gündeme getiriyorlar. Demirtaş'ın eline kan bulaşmış diyorlar. Demirtaş'ın eli gül sevgi ve barış elidir. O elde kan göremezseniz. Keşke o eli sıkma zahmetini gösterseydiniz, bugün aynı anlayışta olmazdınız. Şimdi nasıl milyonları ikna ettiyse sizleri de ikna ederdi. Onu karalamak için yapıyorsunuz bu siyaseti, bunu biliyoruz. Ancak halkımız bunu sandıkta sizlere soracaktır. Sadece 11 günümüz var. Bu 11 gün çalışarak geçecektir. Arkadaşlar Adana'nın gerçek temsilcileri HDP'nin adaylarıdır. Burada tüm vekilleri biz almalıyız.”