Buldan: Erdoğan’ın sandıklara müdahale çağrısı darbedir

Erdoğan’ın sandıklara müdahale çağrısına dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘’açık söylüyorum bu bir darbedir. Sarayın sandıklara müdahalesidir. Türkiye halkları darbelere karşıdır’’ dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’daydı. Sultanbeyli halk buluşmasında konuşan Buldan, şu ifadeleri kullandı:

‘’Türkiye halkları kararını vermiş. Kürtler kararını vermiş. AKP’ye "yolcusun” diyor, Recep Tayyip Erdoğan’a “yolcusun” diyor. Neden biliyor musunuz? Ektiklerini biçiyorlar. 16 yıldır bu ülkeye getirdiği kini, zulmü, öfkeyi biçiyorlar. Halkımız karar verdi. Bu coşkuyla bu moralle, bu kararlılıkla 24 Haziran’a hazırlanıyor. AKP’nin ampulünü patlatmaya hazırlanıyor.

AKP, 16 yıllık iktidarı döneminde, bu ülkede insanlık namına, insanlık değerleri namına ne varsa ayaklar altına aldı. Biz barış dedikçe, onlar savaşta ısrar ettiler.

Kendileri gibi düşünmeyeni, kendileri gibi hareket etmeyeni, onlardan olmayanı dinsizlikle suçladılar. Bizim partimizi dinsizlikle suçladılar. Oysa bu ülkede, HDP kadar barıştan yana demokrasiden yana olan başka bir parti yok. Biz dinimizi Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrenmedik. Biz dinimizi kimse bizi dinsizlikle suçlayamaz.

UYUMA Kİ DEMİRTAŞ RÜYANA GİRMESİN

Kendileri gibi hareket etmeyeni hep cezalandırdılar. Bugün en çok korktukları şey HDP’nin barajı aşmasıdır. Tek korkuları, tek kabusları HDP ve Demirtaş. O yüzden mitinglerinde Selahattin Demirtaş’tan bahsetmeden geçemiyor. Çünkü Demirtaş onun kabusu olmuş. Her gece rüyasında görüyor. Ona bir tavsiyemiz var, uyuma ki rüya görme, rüya görme ki Demirtaş’ı görme. Elinden gelse Edirne ilini haritadan silecek.

İDAM’A GEÇİT VERİLMEYECEK

Birkaç gün önce idamdan bahsediyordu. Bu ülkenin tarihi idamlarla dolu. Bu ülkenin tarihinde Deniz Gezmişler, Seyit Rızalar asıldı. Bu ülkenin kendi başbakanını astılar. Şimdi Türkiye’yi, İran’a çevirmek istiyorlar. Ama 2018 Türkiye’sinde halklar idama geçit vermeyecek. Kürtler buna izin vermeyecek.

Şimdi idamdan vazgeçmiş, diyor ki Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı yanlış, şartlar uygun değil. Oysa Recep Tayyip Erdoğan ile Selahattin Demirtaş arasında dağlar kadar fark var. Demirtaş’ın Recep Tayyip Erdoğan’dan fazlası var eksiği yok. Örneğin Sevgili Demirtaş’ın diploması var, Erdoğan’ın diploması yok. Arada bu kadar fark varken senin bunları söylemeye çapın yetmez. Demirtaş’la uğraşmaktan vazgeç.

Sana tavsiyede bulunuyoruz; Demirtaş’tan uzak dur, Kürtlerden uzak dur, gençlerden uzak dur. Çünkü sana en büyük dersi 24 Haziran’da kadınlar, gençler verecek, Demirtaş verecek.

SANDIKLARA DARBE GİRİŞİMİ

İki gündür sosyal medyada paylaşılan bir şey var. Recep Bey, kendi teşkilatına diyor ki “HDP’yi baraj altına bırakın ki güçlü bir şekilde parlamento da söz sahibi olalım”. Sandıklara müdahale çağrısı var. Bu bir darbedir. Açık söylüyorum bu bir darbedir. Sarayın sandıklara müdahalesidir. Türkiye halkları darbelere karşıdır. Biz askeri darbeye de, Saray’ın darbesine de karşıyız. Asla izin vermeyeceğiz, sandıklarımıza sahip çıkacağız. Oylarımızı çaldırmayacağız. Onların heveslerini kursağında bıkacağız. Onların hırsızlıkları meşhur, Türkiye hakları iyi bilir.  

HDP UMUTTUR BU UMUDA SARILALIM

Savaş kan demek, ölüm demek, gözyaşı demek, analarımızın ağlaması demek, Gencecik evlatlarımızn toprak altına girmesi demek. Türkiye halklarına, bu savaşların kazandırdığı hiçbir şey yok. O yüzden bu ülkeye barışı, demokrasiyi adaleti, hukuku HDP getirecek. Size bunun sözünü veriyoruz. Çünkü huzur olmayan bir ülkede adaletten bahsedilmez. Huzurun olmadığı bir ülkede barıştan bahsedilmez. HDP Türkiye halkları için Türkiye’nin geleceği için bir umuttur. Hep birlikte bu umuda sarılalım. Hep birlikte bu umudu çoğaltalım.

25 Haziran’ı düşünelim. AKP’nin, Recep Tayyip Erdoğan’ın olmadığı bir 25 Haziran sabahını düşünelim. 25 Haziran’ın HDP’nin güçlü temsiliyeti ve sevgili Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye düşünelim. İnanın bu bir rüya değil. Bu rüyayı gerçekleştirmek bizlerin elinde. Bir oy çok şey değiştirir. Onun için 24 Haziran’a kadar çalışacağız herkesin yüreğine dokunacağız. 16 yıllık AKP’nin yaptıklarını anlatacağız, 25 Haziran’dan sonra HDP’nin yaptıklarını anlatacağız.

Onlar oy isterken insanları tehdit ediyorlar. Iğdır, Kars, Van, Hakkari’de valiler kaymakamlar AKP’li gibi dolaşıp tehditle oy istiyorlar. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz, biz herkesi ikna ediyoruz. Tehdide gerek yok, insanlar bize gönülden bağlı. Bu bağlılık, 24 Haziran’da sandıklara yansıyacak. Büyük bir zafer elde edeceğiz. Türkiye halklarının zaferi olacak bu zafer.’’