Buldan: Eşitliğe, adalete ve hukuka inanlar kazanacaktır

Buldan: Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bu ülkenin kaderinde kara bir kabus olarak geçen AKP iktidarı bilsin ki, 24 Haziran’dan itibaren bu ülkenin eşitliğine, adaletine, hukukuna inananlar kazanacaktır.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl örgütünün seçim çalışması kapsamında düzenlediği büyük İstanbul mitinginde yüzbinlerce insan yağmura ve alan giriş engellerine rağmen alanda yerini aldı.

HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını taşıyan kitle, özgürlüğünü istedi. HDP ilçe örgütleri, çok sayıda siyasetçi, Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, İstanbul HDP vekil adayları Ahmet Şık, Pervin Buldan, Züleyha Gülüm’ün katıldığı mitingde yüzlerce gazeteci de mitingi takip etti.

Miting yaşamını yitiren devrimciler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

BARAJLARI MUTLAKA AŞACAĞIZ

İlk olarak HDP İstanbul İl eş başkanı Esengül Demir söz aldı. Demir, 17 Haziran’ı miting tarihi olarak seçmelerinin nedeninin işçi direniş gününe selam göndermek olduğunu söyledi.

“Emekçiler direndiler akın akın. Büyük bir denize dönüştüler ve muhteşem bir direniş gerçekleştirdiler. Engellemelere rağmen hava koşullarına rağmen buraya geldiniz. HDP’yi baraj altında bırakacaklarmış, Erdoğan gizli toplantılarda bunları söylüyor” diyen Demir’in sözleri “Katil Erdoğan” sloganlarıyla sık sık bölündü. 24 Haziran’a bir hafta kaldığını ve son bir haftanın önemli olduğunu ve halkın sandık görevlisi olmasının önemine dikkat çeken Demir, “Önce tecride karşı çıktık, ardından kadınlar üzerindeki baskılara” dedi. Demir, direniş çizgisi genişlettiklerini ve barajları mutlaka aşacaklarını belirtti.

Demir’in konuşmasının ardından İstanbul 1. 2. ve 3. bölge adayları tanıtıldı. Adaylar mitinge gelenleri selamladı.

‘ALEVİLERİN SORUNLARI HDP İLE MECLİSTE ÇÖZÜLECEKTİR’

HDP Milletvekili adayı Zeynel Özen mitingde yaptığı konuşmada, “Tek istekleri barış ve huzur içerisinde yaşamak olan binlerce kişi cezaevindedir. 7 Haziran’la başlayan birlikteliğimiz devam edecektir. Alevilerle bu birliktelik Meclis’te de devam edecektir, HDP ile Alevilerin sorunları görünür olacaktır. Erdoğan diktatörlüğünü siyasal statüye kavuşturmak için kişiye özgü rejim yaratmaya çalışıyor. Buna karşı çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

HDP İstanbul 3. böyle adayı Dilşah Cambaz da Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini ve 24 Haziran’da Türkiye’nin bu zorlu süreçten kurtulacağını söyledi. Cambaz, “Sosyalist kadınlar, emekçiler olarak 24 Haziran’da cevap olacağız ve bizler başaracağız” dedi.

Diğer seçimlerde de halkların kazandığını sözlerine ekleyen Cambaz, “muhakkaktır kazanacağız” diye devam etti.

‘PROVOKASYONLARA RAĞMEN BİZ KAZANACAĞIZ’

HDP İstanbul 2. bölge adayı Ahmet Şık şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’a, Figen Yüksedağ’a, tüm tutuklu parti çalışanlarımıza selam olsun. HDP’yi baraj altında bırakmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Suruç’u gördük. Kara propagandaları artık dikiş tutmuyor. Binlerce cana mal olan korku trenidir bu. Savaş siyasetleri çökecektir. Çünkü yalanlar karşısında hakikat bar ve hepimizi aydınlatacaktır. Türkiye’de çocukluk artık huzur istiyor. Provokasyonla rağmen demokratik toplumu mutlaka kuracağız. Yargılandığım her duruşmada faşizme karşı boyun eğmeyenlerin duruşması oldu. 24 Haziran günü hepimiz bir seçim yapacağız. Birbirimize sahip çıkacağız; el ele omuz omuza. Siz varsanız bir varız. Biz kazanacağız.”

MUSA PİROĞLU: HDP HALKTIR, HALK BURADA

Milletvekili Hüda Kaya da AKP’nin 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını kabul etmediğini hatırlatarak “24 Haziran’da büyük bir oy alacağız” dedi. AKP’nin tek hedefinin HDP’yi baraj altında bırakmak olduğunu belirten Kaya, Suruç’taki saldırılara dikkat çekerek, “Biz saldırmışız gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Kendi yalanlarına bile inanmıyor artık. Kabataş’ta bir kadına saldırdılar dediler. ‘Görüntüleri izledik’ dediler, görüntü yok ortada. Nasıl ki Gezi’de bir direniş sergiledik bu seçimde de böyle bir direniş sergileneceğiz. Berkin’in, Ali İsmail’in ruhu bu alanlarda” diye konuştu.

İstanbul milletvekili adayı Musa Piroğlu ise şöyle konuştu: “Bin geliriz, çoğalarak, direnerek geliriz. Bizi katliamla, ölümle, idamla tehdit ediyorlar. İdam sehpasında Seyit Rıza’nın, Deniz Gezmiş’in, Mahir Çayan’ın, Amed zindanında Dörtlerin korktuğunu, Demirtaş’ın korktuğunu gördünüz mü? Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz. HDP halktır, halk burada.”

TÜRK: İFTİRA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

“Değişimin ve dönüşümün gerçekleşeceği heyecanı bütün Türkiye halkı görüyor” diyen Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk da konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanlık tarihinde her zaman fırsatlar doğmaz. O gün bu gündür. 24 Haziran seçimleri tarihi fırsatların gerçekleşeceği bir seçim olacaktır. Eşitsizlik, zulüm politikalar bir gün bitecek diyordum ve o gün bu gündür. Irkçı milliyetçi yaklaşımlarla halklarımızı birbirine düşman etmek istediler. Bu anlayışın bugün kırıldığını görenler korkuyla seçimi götürmeye çalışıyor. Urfa, Suruç biliyor, çetelerin mafyanın baskısına uğrayanlar tepkisini gösterdiler. O insanlar hastanede infaz edildi. Ne cumhurbaşkanı ne başbakan bundan söz etmedi. İftira kampanyasına başladılar. Buradan çağrı yapıyoruz, barolar STK’lar sendikaları gönderin oraya halkımız da gerçeği görsün. Hala iftiralarla seçimi alacaklarını sanıyorlar. Halklar kararlıdır, halkın nezdinde AKP’nin bir geçerliliği yoktur. 24 Haziran’da Selahattin Demirtaş’ı aramızda göreceğimize inanıyorum.”

BULDAN: İSTANBUL TERCİHİNİ YAPTI

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ise yaptığı konuşmada, “Selam olsun Edirne cezaevine Demirtaş’a ve diğerlerine. Selam olsun İmralı cezaevine Abdullah Öcalan’a. 7 Haziran’ın ruhuyla, Newroz ve 8 Mart’ın ruhuyla buradayız. Hiç kimsenin önünde diz çökmediniz. İstanbul’da yaşayan Kürtler, Türkler, Araplar, Çerkezler, Aleviler, Ermeniler boyun eğmedi biat etmedi. Sandıklardan büyük bir başarıyla kazanacağız” dedi.

Bugün İstanbul’da bir moral ve kararlılık olduğunu da sözlerine ekleyen Buldan, İstanbulluların kararını verdiğini söyledi. Buldan şöyle konuştu: “Halkların Demokratik Partisi geliyor, Selahattin Demirtaş geliyor. İstanbullular kararını vermiş. Bu bizim kader seçimimizdir. Gençler kadınlar bu ülkenin yok sayılanları kararını vermiş. Bu ülkeyi güzelleştirecek 24 Haziran’da.

Bu ülke AKP’nin 16 yıllık iktidarına ‘TAMAM’ diyecektir. 24 Haziran bu ülkede yaşanan inkarların, asimilasyonların tarihe gömüleceği bir tarih olacak. Bu kararın altına İstanbullular imza atacak. Saltanatı yıkmak için İstanbul halkı kararı verdi biliyoruz. Bu ülkeye kandan başka bir şey getirmeyen, halka bir şey vermeyen, doğasına, toprağına hiçbir şekilde iyi niyetle bakmayan, Mavi Marmara projesini getiren 5 km ötemizdeki Erdoğan’a sesleniyoruz: Bu halk sana, sömürüne izin vermeyecektir. Burada halklar ittifakı var. Ama sen 5 km ötede beyaz Toros ittifakı kurmuşsun. Yanına Tansu Çiller’i Mehmet Ağar’ı almışsın. Elinden gelse Kenan Evren’i de yanına alacaksın. Bu halk seni onların yanına gönderecektir. Onların ittifakı 24 Haziran’a kadardır.

Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Bu ülkenin kaderinde kara bir kabus olarak geçen AKP iktidarı bilsin ki, 24 Haziran’dan itibaren bu ülkenin eşitliğine, adaletine, hukukuna inananlar kazanacaktır. Adalet sarayında hukuksuzluklar dağıtılıyor. Alınan kararlar siyasi kararlardır. 24 Haziran’dan sonra barışı da özgürlüğü de HDP ve Demirtaş bu ülkeye getirecektir.

Söz veriyoruz; ilk sandıkta başta kayyumlar olmak üzere Erdoğan’a dersini vereceğiz. Onları sandığa gömeceğiz. 3. köprüyü yapacağına halklar arasında köprü kursaydın. Ülkede güven, umut bırakmadın. Ama Türkiye halkları, toplumun barışa inanan özgürlüğe inan herkes sizin gidişimizden yana. Seçimi kaybettiniz. Bakın HDP ve Demirtaş 5 yılda bu ülkeyi nasıl özgürleştiriyor.

Bir aday düşünün ki cezaevinde. Onlar zannediyorlar ki Demirtaş cezaevinde ve sesi çıkmıyor. Biraz sonra Demirtaş bu ekranda sizinle olacak. Bilsinler ki bugün Türkiye’nin her yerinde milyonlarca insan her biri Demirtaş. Alanlara çıkmış burada bizimle birlikte. Demirtaş’ın cesaretinden korkuyorlar. Bunun için bize bu kadar saldırıyorlar. Her gün bir yalan her gün bir iftira atıyorlar.”

Konuşmaların ardından dev ekrandan TRT’nin çektiği tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın konuşması izletildi.