Buldan: Tarsus, Mersin kararını verdi, HDP’yi destekleyecek

Tarsus’ta konuşan Buldan: 24 Haziran tarihi onların son kullanma tarihi olacaktır. 24 Haziran’dan sonra Türkiye halklarının birlikte yaşadığı bir Türkiye'de HDP'nin iktidar ve Demirtaş'ın cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye olabilir.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında Tarsus'un Bahçe Mahallesi’nde halk buluşması gerçekleştirdi. Halk buluşmasına milletvekilleri adaylarının yanı sıra HDP Eş Başkanı Pervin Buldan katıldı. HDP’lileri kadınlar ulusal kıyafetler ve kesk, sor û zer flamalarla karşıladı. Havai fişekler ile aydınlatılan alanda halk, yağmura rağmen alanı terk etmedi ve sık sık, “Bijî Serok Apo ","Jin jiyan azadî", "Direne direne kazanacağız", "Bizler HDP bizler meclise" sloganları attı.

'BU KENTİ NEFESSİZ BIRAKTILAR'

24 Haziran seçimlerine doğru giderken HDP'nin Türkiye halklarının desteği ile gün geçtikçe büyüdüğün belirten HDP Eş Başkan'ı Pervin Buldan, Tarsus'un, Mersin'in kararını verdiğini, halkların gönülden bağlı oldukları HDP'yi destekleyeceklerini söyledi. Mersin'de yaşayan farklı etnik ve inanç gruplarının bir arada yaşamasına dikkat çeken Buldan, kentin, barış ve demokrasi kenti olduğunu söyledi. Buldan, "Bu güller, bu çiçek bahçesinde her türlü çiçeğin olduğunu biliyoruz. İnsanlarımızın barış ve kardeşçe yaşadığı bu kentte halkları birbirine düşürmeye çalışanlar başaramadı ve başaramazlar. Bu kenti nefessiz bıraktılar. 24 Haziran’dan sonra onları sandıklara yansıyacak oylarınızla göndereceğiz" diye konuştu.

'SEÇİMLERDE KÜRT TOKADI ATACAĞIZ'

AKP hükümetinin halkların iradesine saygısının olmadığını dile getiren buldan şöyle devam etti: “Belediyemize kayyum atadılar ve belediye eşbaşkanlarımızı görevden aldılar ve sevgili Fazıl Türk şu anda cezaevindedir. Önümüzdeki ilk seçimlerde size yapılan bu haksızlığın hesabını sandıklarda soracağız. Onların halkların tahammülsüzlüğü sade Akdeniz belediyesine olmadı. Aynı şekilde Kürdistan'daki tüm belediyelerimize kayyum atadılar, kayyumlar halkımızın değerlerine hakaret ettiler. Ancak burada sizlere söz veriyoruz. Seçimlerinde ders vereceğiz, Kürt tokadı atacağız. Onların tahammülsüzlüğü bunlarla sınırlı kalmadı. Milletvekillerimizi tutukladılar, vekil arkadaşlarımızın vekilliğini düşürdüler. Demirtaş'ı dört duvar arasına koydular. 24 Haziran tarihi onların son kullanma tarihi olacaktır. Türkiye halkları 24 Haziran’da iyi bir tercih yapacak bu tercih demokrasiden, özgürlüklerden ve kardeşlikten yana olacaktır. Bu seçimlerde halklar ve Türkiye kazanacaktır. 24 Haziran’dan sonra Türkiye halklarının birlikte yaşadığı bir Türkiye'de HDP'nin iktidar ve Demirtaş’ın cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye olabilir. Bu rüya değildir, verdiğimiz mücadele ile olabilir. Mersin’deki coşku HDP'nin seçimlerde oyları silip süpüreceğinin göstergesidir.”