Bursa H Tipi Kapacı Cezaevi önünde eylem

Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde çocukları açlık grevinde olan aileler, “Açlık grevindeki çocuklarımızın ve diğer vatandaşlarımızın ölümüne seyirci kalınmaktadır" diyerek çocuklarının talebinin kabul edilmesini istedi.

Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutukluların aileleri, cezaevi önünde basın açıklaması düzenledi. Aileler adına açıklama yapan Yağmur Koyun, “Bursa H Tipi Cezaevi’nde 11 evladımız, Sayın Leyla Güven’in taleplerine destek vermek amacıyla, 28 Aralık 2018 tarihinden bu yana, tam 111 gündür açlık grevi eylemlerini sürdürmektedirler. Şu anda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında binlerce insan, kritik aşamalara gelmiş bu açlık grevlerini sürdürmektedir” dedi.

Koyun, eylemcilerin tek talebinin Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve diğer uluslararası sözleşmeler ile teminat altına alınmış, hükümlü ve tutukluların aileleri ve avukatlarıyla görüşme hakkının Öcalan için de uygulanması olduğunu belirterek, “Yasal bir hakkın herkes için eşit bir şekilde uygulanmasından ibaret bu talebin görmezden gelinerek, adeta açlık grevindeki çocuklarımızın ve diğer vatandaşlarımızın ölümüne seyirci kalınmaktadır” diye konuştu.

Eylemcilerin durumunun kritik olduğunu sözlerine ekleyen Koyun, “Her an tabutlar içinde cezaevlerinden çıkma noktasına gelmiş bulunmaktadırlar. Yeter artık! Tek bir tabuta dahi tahammülümüz kalmadı. Hiçbir annenin tek damla yaş akıtacak durumu kalmamıştır. Herkes bunu böyle bilsin. Bu ülkede artık kan ve gözyaşı durmalıdır. Siyasi iktidar bu husustaki sorumluluğunu görmeli ve bir an önce bu talepleri karşılamalıdır. Tecrit kaldırılsın” ifadelerini kullandı.