Cin: Halk iradesine sahip çıkacak

24 Haziran seçimlerinde kayyumların oylanacağını belirten Viranşehir Belediye Eşbaşkanı Emrullah Cin, Kürt halkının iradesine sahip çıkacağını vurguladı.

AKP hükümeti tarafından gasp edilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyelerinden biri olan Urfa Viranşehir Belediye eşbaşkanı Emrullah Cin, 24 Haziran seçimlerine ve yerlerine geçen kayyumlara ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

Görev yaptığı sürede başarılı çalışmalarıyla tanınan Emrullah Cin, halkın oylarıyla seçilmiş belediyelerin Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından gasp edildiğini hatırlattı. Cin, halka hizmet amacıyla yola çıkan siyasetçilerin, seçilmiş belediye başkanlarının ve milletvekillerinin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirtti.

‘KAYYUMLARIN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK’

Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kayyum uygulamasının olmadığını söyleyen Cin devamında şunları kaydetti: "Aslında yaklaşık 1.5 yılı aşkın bir süredir devletin bütün imkanlarını kullanan kayyumlar sınıfta kalmıştır ve hiçbir iş yapmamışlardır. Belediyelerimizin bizim dönemimizde kıt imkanlarla halk için yaptığı hizmet yine halk tarafından bilinmektedir. Ben inanıyorum ki 24 Haziran seçiminde bu durum sandığa yansıyacaktır. Hem kayyumlara hem de antidemokratik uygulamalara karşı ve aynı zamanda gasp ve işkencelere karşı ciddi bir duruş sergilenecektir. Halka yönelik güvenim tamdır."

‘TÜM HALKIMIZ DUYARLI OLMALIDIR’

Kendisi ile beraber binlerce siyasetçinin tutuklandığını söyleye Cin, Urfa'da gözaltı süreçlerinde 12 Eylül'ü aratmayan işkence uygulamalarının olduğunu söyledi. Bir an önce halkın oylarıyla seçilmiş tüm belediyelerin tekrar halka devredilmesi gerektiğini vurgulayan Cin, "İnanıyorum ki 24 Haziran akşamı farklı bir süreç yaşanır ve bu süreç Türkiye’nin geneline demokrasinin tekrar yeşermesi için bir umut ışığı, bir başlangıç olur. Bu konuda çok güçlü umutlar besliyorum. Tekrar herkesi bu konuda duyarlılığa davet ediyorum" diye konuştu.

‘SANDIKLA GELEN SANDIKLA GİTMELİ’

Demokrasi yoluyla sandığa gelenlerin tekrar sandıkla gitmesi gerektiğini savunan Cin, "Mesela bir belediye başkanının suç işlemiş olması ya da ölümü veya istifası durumunda bunun için uygun bir yöntem vardır. Belediye yasasında ve bütün demokratik ülkelerde uygulanan bir yöntem vardır.

Meclis içerisinde bir belediye başkanı seçilir. Bizde bunun tam tersi söz konusu. Belediye başkanları ve meclis üyeleri alınıp belediyeler gasp edildi. Hakikaten çok üzücü bir durum. Yine halkın oylarıyla halkın sorunlarını parlamentoda ifade eden vekillerimiz ve genel başkanlarımız tutuklandı. Yine dünya da örneği olmayan bir yöntemle bu insanlar cezaevlerine alındı" dedi.

HALK İRADESİNE SAHİP ÇIKACAKTIR

24 Haziran'da halkın iradesine sahip çıkacağını söyleyen Cin, seçimde olumlu sonuçlar alacaklarını belirterek şunları ifade etti: "Olumlu sonuçların alınması aynı zamanda kayyumların kaldırılması anlamına da geliyor. İnanıyorum ki Türkiye’nin her noktasında, her kitleye ve hangi kimliğe sahip olursa olsun herkesin kardeşliğe, hukuka ve özgürlüğe ihtiyacı var. Geçmişte yaşadıklarımız elbette ciddi problemlerdir. Ama biz bunlara saplanıp kalmıyoruz.

Yaşadıklarımız yani yaşadığımız acıları önümüzdeki dönemin özgürlüğü, barış ve kardeşlik için bir vesile olmasını diliyoruz. Bu anlamda yüzümüz geleceğe dönüktür ve gelecek günler de aydınlıktır. Özgür geleceği birlikte inşa edeceğiz ve birlikte kucaklayacağız. Burada ki sandıktan çıkacak sonuç aynı zamanda Ortadoğu'ya ve barışa hizmet edecektir."