'Cumartesi Anneleri’nin hak arama kararlığından vazgeçmeyeceğiz'

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Cumartesi Anneleri’nin hak arama kararlığından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Taş, dünyanın en demokratik ve masum hak arama eylemi olan Cumartesi Anneleri’nin üzerinden muhalefeti susturmaya çalışan AKP’nin bu yasakla gözaltında kayıplarının siyasi sorumluğunu da üzerine aldığını kaydetti.

BU YASAK TARİHİN UTANÇ SAYFALARINDA YER ALACAK

“Bize düşen görev ne pahasına olursa olsun, Cumartesi Anneleri’nin hak arama taleplerinin her zaman yanında olmak ve bu kararlığı devam ettirmektir” diyen Taş, annelerin hak arama eylemine konulan keyfi ve hukuksuz yasağın AKP iktidarının korkusunun bir ifadesi olduğunu kaydetti.

Kayıp yakınlarının 702. hafta eyleminde saldırı anonsları yapan polisi engellemeye çalışan Taş, tarihin böyle bir zulmü affetmeyeceğini vurguladı. Taş, Cumartesi Anneleri’nin toplumsal hak arama eyleminin tarihin onur sayfalarında yazılacağı gibi, bu hak aramayı engelleyen AKP iktidarını da tarihin utanç sayfalarında yer alacağının altını çizdi.

‘AMAÇ MUHALEFETİ SUSTURMAK AMA SUSMAYACAĞIZ’

İktidara geldiğinde yasaklarla mücadele ettiğini öne süren AKP’nin 2018 yılında yasakları uygulamakta zirve yaptığını hatırlatan Taş, iktidarın işi dünyanın en demokratik, en masum hak arama eylemi olan Cumartesi Anneleri’ni engellemeye kadar vardırdığını belirtti. Taş, bu hukuksuz ve keyfi yasakla AKP’nin bütün gözaltında kayıplarının siyasi sorumluluğunu üzerine aldığına da işaret etti.

Bu yasakla esas olarak muhalefeti susturmanın amaçlandığını kaydeden Taş, susmayacaklarını vurguladı. Türkiye’nin bir kriz rejimiyle yönetildiğini belirten Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanlık rejimi dedikleri zaten iddia edildiği gibi krizleri çözme değil tam tersine bir kriz rejimidir. Doğal olarak da bu kriz rejiminin yarattığı sonuçların, tepkilerin kitleselleşmesinden korkuyorlar; en ufak hak arama yolunu kapatmaya çalışıyorlar. Bu yöntemle muhalefeti marjinalleştirme, zayıflatma amaçlıyorlar. Burada bize düşen görev ne pahasına olursa olsun, Cumartesi Anneleri’nin kayıplarını arama masumiyetinin etrafında oluşan hak arama taleplerinin her zaman yanında olmak ve bu kararlığı devam ettirmektir. Amacımız ve yaklaşımımız her hafta olduğu gibi Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda buluşmasını sağlamaktır ve gözaltında kaybedilenlerin akıbetinin açıklanması talebinin karşılanmasıdır. Bu konudaki kararlılığımızda vazgeçmemizi kimse beklemesin.”