DİTİB artık resmen MİT’in bir şubesi!

DİTİB’te deşifre olan MİT ajanlarının şefi olan Köln Konsolosluğu’nun Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek, DİTİB’in genel başkan yardımcılığına getirildi.

Almanya’daki 900’e yakın camisiyle Türk diyanet kurumuna bağlı çalışan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln kentinde genel kurulunu gerçekleştirdi. Kongrede göstermelik olarak yapılan bir seçimle DİTİB’in genel başkanı ve yönetim kurulu üyeleri seçildi.

Son yıllarda Türk devletinin istihbarat ve propaganda kurumu gibi çalışan DİTİB’in tamamen Ankara’ya bağlanması amacıyla genel başkan ve genel başkan yardımcısı bizzat Erdoğan rejimi tarafından belirlendi.

DİTİB’in genel başkanlığına Türk devletinin Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Kazım Türkmen getirildi. Genel başkanlığına ise 2014-2017 yılları arasında Türk devletinin Köln’deki konsolosluğunda Din Hizmetleri Ataşesi olarak çalışan Ahmet Dilek atandı. Zaten geçtiğimiz yılın Eylül ayında Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya gezisinden hemen sonra Nevzat Aşıkoğlu DİTİB genel başkanlığından alınarak yerine vekaletten Dilek atanmıştı.

DİLEK’E BAĞLI ÇALIŞAN 7 AJAN İMAM TESPİT EDİLMİŞTİ

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimin ardından Erdoğan iktidarı Gülen cemaati üyesi oldukları gerekçisiyle birçok imamın görevine son verirken, DİTİB yöneticiler ve imamlar son iki yıldır özel olarak seçilip Almanya’ya gönderiliyordu. Ancak bu kez Erdoğan rejimi alenen sözde Almanya’nın yasaları çerçevesinde faaliyet gösteren bir kuruluşu resmen kendisine bağlamış oldu.

Üstelik Ahmet Dilek Alman istihbaratı tarafından yakından tanınan ve DİTİB içindeki MİT ajanlarının şefi olarak hakkında soruşturma açılan isimlerden biri. Erdoğan rejimi ile Merkel hükümetinin arasının kötü olduğu 2017 yılı başında DİTİB'li imamların nasıl MİT’e çalıştığı ve vaaz adı altında nasıl Erdoğan propagandası yaptıkları gündeme gelmişti. İşte o dönem Kuzey Ren Vestfilya Eyaleti Anayasa Koruma Örgütü en az 13 ajan imamı tespit etti.

Ajan imamlardan 7’si Köln’deydi ve bunlar Dilek’e bağlı çalışıyorlardı. Dilek’in imamlar üzerinden aldığı bilgileri Ankara’ya aktardığı ifade ediliyordu. Söz konusu imamlar ise camilerine gidenler hakkında ayrıntılı şekilde bilgileri Dilek’e iletiyorlardı. Alman istihbaratı Köln dışında Düsseldorf ve Münih’teki konsolosluklarda bağlı çalışan dini ataşeliklerinin de MİT’in şubesi olarak çalıştığını tespit etmiş, federal savcılığın talimatıyla 2017 yılının Şubat ayında imamların evlerine baskınlar düzenlenmişti.

19 DİTİB’LİYE SORUŞTURMA RAFA KALDIRILDI!

Ancak Alman devletinin para desteği alan DİTİB’in Erdoğan rejiminin bir istihbarat kurumu gibi çalıştığı birçok kez belgeleriyle ispatlanmasına rağmen DİTİB’e yönelik açılan ajanlık soruşturması kapatılmıştı. Bir yıl süren soruşturmada hiç yol kat etmeyen federal savcılık 19 DİTİB görevlisi hakkında açılan soruşturmayı rafa kaldırmıştı.

DİTİB’in tamamen Erdoğan rejimine bağlı bir kurum olmasına DİTİB’in içinde de ciddi tepkilere yol açmıştı. Son olarak geçtiğimiz Kasım ayında DİTİB’in Aşağı Saksonya Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, Türk hükümetinin müdahaleleri karşısında istifa ettiğini açıklamıştı. 7 yıldır bu görevi yürüten Kılıç, Köln’deki DİTİB merkezi ve Türk Büyükelçiliği’nin Din Hizmetleri Ataşeliğinin kuruluşlarına yönelik müdahalelerinin dayanılmaz bir hal aldığını söylemişti.