Darp edilen liseli: Liseliler HDP’yi destekliyor

Kadıköy’de polislerce darp edilen liseli gençlerden Alican Bayraktar, “HDP ile birlikte yeni bir yaşamı kurma şansımız var ve bu yaşam eğitimin ücretsiz anadilde ve bilimsel olduğu bir yaşam bu yüzden destekliyoruz. Bu yüzden de darp edildik” dedi.

Cuma günü, Kadıköy’de “Karneler sizin, gelecek bizim!” çağrısıyla eylem yapan yaklaşık 25 öğrenci polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Halk, darp görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından #KadıköydeİşkenceVar etiketinde liselileri darp eden polislere tepki gösterdi. En tepki çeken ve paylaşılan ise Kadıköy'de gözaltına alınan lise öğrencilerinden birinin "Kafamı üç yerden yardılar, dudağımı patlattılar. Bu işkenceciler yaptı bunu" demesi oldu.

Birçoğunun henüz 18 yaşında bile olmadığı ve dolayısıyla oy kullanamayan gençlerin de aralarında olduğu grup, ayrıca seçim çalışmalarda da aktif rol oynuyor. Öğrencilerden Alican Karabayraktar, ajansımıza konuştu.

PRAGMATİK, DAYATILMIŞ EĞİTİME KARŞIYIZ

“Dün karanlığa karşı teslim olmayan devrimci iradeyi bütün benliğinde gençlik ateşiyle alanlara taşımak isteyen gençler vardı Kadıköy’de” diyen Karabayraktar, birçok farklı yapıdan bir araya gelen devrimci gençlerin ortak bir tutumla yürüyüş gerçekleştirdiğini aktardı. Bir araya geliş amaçlarını anlatan Karabayraktar, “Tamamıyla pragmatik ve dayatılmış bu eğitim sistemini değiştirmek istediğimizi, yerine yenisini, yani özgür, laik, parasız ve anadilde bir eğitim istediğimizi, geleceği bu arzularla şekillendirme isteğini belirttik. Bu irade hükümet ve onun silahlı şiddet uygulayan, uygulayabilen aygıtı sayesinde bastırılmaya çalıştı ama yine de sokakta ve barikatta olan gençler en iyi cevabı verdi” dedi.

LİSELİ GENÇLER HDP’Yİ DESTEKLİYOR

Karabayraktar, seçimlerde gençlerin oy kullanıp kullanmaması sadece kıstaslardan biri olduğunu söyledi. Temelde gençlerin, düzenin doğru gitmediği, artık böyle gitmediği gerek ekonomik gerek politik ve sosyal anlamda bireyin toplumun hiçbir haktan yararlanamamasından kaynaklanan rahatsızlıklarının varlığını hissettiklerini anlatan Karabayraktar, gençlerin HDP’yi desteklediklerini belirtti.

Karabayraktar şunları söyledi: “Bu temelde de bir değişime ihtiyacı benimsedikleri için ve gençliğe renkliliği coşkuyu sağlayan da HDP olduğu için alanlara stantlara akın ediyorlar. HDP ile birlikte yeni bir yaşamı kurma şansımız var ve bu yaşam eğitimin ücretsiz anadilde ve bilimsel olduğu bir yasam bu yüzden destekliyoruz.”

LİSELİLER 24 HAZİRAN’I ÇOK ÖNEMSİYOR

Sandıktaki umutlarının HDP olduğuna dikkat çeken Karabayraktar, darp edilmelerinin sadece HDP’yi destekledikleri için olmadığını çünkü salt çalışmalarının hedefi HDP olmadığını söyledi. “Sistem karşıtı bir duruş ve yaşamın her alanında özgürlüğümüzün ve yaşam güvencesinin gitgide düştüğü bir Türkiye’de oligarşik yönetime olan uzlaşmaz tavizsiz tavırlarımızdır” diyen Karabayraktar, 16 yıllık AKP yönetimi ve 24 Haziran seçimini neden önemsedikleri hakkında da şunları söyledi: "AKP’den başka bir partinin 16 yıllık süre içinde olmuş olması bir şeyi değiştirmezdi. Bundan öncekilerde bakıldığında 3 aşağı 5 yukarı aynı sistem içi ve onu var edici partiler. Önemsememizin sebebi gelinen bu kötü koşullar emek sermaye çelişkisinin günden güne derinleşmesi sorgulamayan bir gençlik projesi. Kadınların yaşamdan soyutlanması bize ve insanlarımıza her şeyden önce insanlığa kaybettirmeye başladı.”

Gençler pazar günü İnsan Hakları Derneği İstanbul şubesinde polislerce darp edilmelerine ilişkin basın açıklaması düzenleyecekler.