DBP ve HDP'den tutsak ailelerine ziyaret

DBP ve HDP, tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti’ni ziyaret etti, hem ailelere hem de tutsaklara işkence yapıldığını belirtti.

Tutsak ailelerinin, Amed Barosu hizmet binasında başlattığı "Adalet Nöbeti" 18. gününde devam etti. Aileleri bugün de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyelerinden oluşan bir heyet ziyaret etti.

Ziyarette konuşan, görevi gasp edilen Hazro Belediye Eşbaşkanı Gülistan Ekti, ailelerin başlattığı eylemin çok kutsal olduğunu söyledi. Ekti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin her kesime yayıldığını belirterek, tecridin son bulmasını ve ailelerin taleplerinin karşılanmasını istedi.

'HEM TUTSAKLARA HEM DE AİLELERİNE İŞKENCE'

Sonrasında söz alan, görevi gasp edilen Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Davut Kesen, “Uzun süredir anneleri takip ediyoruz. Bütün acıları annelerimiz çekiyor. Zindanlarda uzun bir süredir fiziki işkenceler söz konusu. Tutsakların hem kendilerine hem de ailelerine işkence ediliyor. Biz tüm bu işkencelere karşı her zaman ailelerin ve tutsakların yanında olacağız. Elimizden ne gelirse yapacağız” dedi.

Tutsak yakını Fevziye Kolakan, sonuna kadar eylemlerini sürdüreceklerinin altını çizdi. “Ölürsek de şerefli ölelim” diyen Kolakan, “Bütün annelere sesleniyorum. Ellerini elimize versinler ve çocuklarımıza çözüm bulalım. Bu zulme yeter diyelim. Burası bizim çare bulduğumuz yer. Herkes nöbete katılsın. Cezaevlerinden cenaze çıkmasın” ifadelerini kullandı.

Nöbetlerinin aralıksız bir şekilde devam edeceğinin altını çizen Yazar Herdem Merwanî, “Biz yıllarca oturalım ama hasta tutuklularımızı o kadar bekletmesinler. Bütün partilere sesleniyoruz. Kürt siyaseti yürüten herkes, sesimizi yükseltsin” diye konuştu.