DEM Parti, Elbak için hazır

DEM Parti Elbak Belediye Eşbaşkan adaylarından Şengül Polat, seçimlerden sonra kadın, gençlik, ana dil ve ekonomi alanında önemli projeleri devreye sokacaklarını söyledi.

DEM Parti Elbak Belediye Eşbaşkan adaylarından Şengül Polat, “İlçenin öncelikli sorunu olan göçün önüne nasıl geçilir üzerinden bir çalışma yürütmenin gerekliliğinin farkındayız” dedi.

Wan’ın Elbak (Başkale) ilçesi, Rojhilatê Kurdistan'a (İran) sınır kapısı olmasına rağmen halkın tamamına yakını yoksul ve işsiz, çünkü devlet sınır ticaretini yasaklamış durumda. AKP zihniyetinden ve kayyumlardan kurtulmak isteyen Elbak halkı, DEM Parti ile belediye almaya hazırlanıyor. DEM Parti adaylarından Şengül Polat, 1980’de Başkale’de doğdu. Evli ve 5 çocuk annesi annesi olan Şengül Polat, ilk orta ve lise eğitimini Başkale'de tamamladı. Polat, 2009 ile 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyeliği yaptı. 2018’de HDP Başkale İlçe Eşbaşkanlığını üstlenen Polat, 2019 yerel seçimlerinde Başkale Belediye Eşbaşkanlığına seçildi. Kayyum atanınca yeniden ilçe eşbaşkanlığı görevini yapan Polat, iki yıl ilçe eşbaşkanlığı yaptıktan sonra 2022’de DBP Van İl Eşbaşkanlığını üstlendi.

HALKIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Başkale halkının her zaman partisine sahip çıktığını belirten Polat, "Eşbaşkanlık modelimizi benimsemiş ve sahip çıkıyor. Kadınların özellikle partimizi bağrına basan bir yaklaşımı var. Kadınların, bizden hem ekonomik hem sosyal anlamda çalışma beklentileri var” dedi. Seçimlerin hemen ertesi günü öncelikli olarak halkla beraber 5 yıllık stratejik planlama yapmaya ve çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Polat, “İlçenin öncelikli sorunu olan göçün önüne nasıl geçilir üzerinden bir çalışma yürütmenin gerekliliğinin farkındayız. Tarım ve hayvancılığa elverişli bir ilçe olan Başkale'de tarıma dayalı kooperatiflerin oluşturulması yönünde projelerimizi hayata geçireceğiz. Kadınlar için meslek edinme kursları, kadın kültür evleri, eğitim alanları, el emeği pazarları projelerimizi hayata geçireceğiz. Gençler için kültür merkezi, ücretsiz dil kursları, öğrenci yurdu projelerimiz var. Ekolojik boyutuyla her köye ve mahalleye 50 ile 100 dönümlük ağaçlandırma projesi, çocukların ana dilinde kurslar ve kreşler açmak için çalışmalar yürüteceğiz. Engelsiz bir yaşam için yaşam alanları inşa edeceğiz."