DEM Parti Gençlik Meclisi: Faşizme dert olacağız, gerileteceğiz

DEM Parti Gençlik Meclisi Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu, düzenlediği basın toplantısında Wan direnişini selamlayarak, “Faşizme dert olacağız, faşizmi gerileteceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi Edanur İbrahimoğlu yerel seçimlere ve güncel sürece ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. 

Edanur İbrahimoğlu, "İçinden geçtiğimiz siyasal süreci, 31 Mart seçimlerini ve örgütsel durumumuzu değerlendirmek için dün Genel Yürütme Kurulumuzu gerçekleştirdik. Bugün de Genel Gençlik Meclisi Kurulumuzu gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Halkların çözümün adresinin İmralı olduğunu gösterdiğini belirten Edanur İbrahimoğlu,  "Hem Türkiye halkları hem de Kürt halkı çözümün adresinin tekrar tekrar İmralı olduğunu, Sayın Abdullah Öcalan olduğunu belirtti” dedi.

Newroz’a gençler öncülük ettiğini ifade eden Edanur İbrahimoğlu,  "Aslında gençliğin Newroz coşkusu bize bir kez daha gösterdi ki genç öncülüğü, genç kadın öncülüğü, gençlik öncülüğü amacından ve iradesinden hiçbir şey kaybetmemiş. Bu irade ve bu inanç hala devam ediyor. Bu irade ve inancımız da tazelenmiş oldu” diye konuştu. 

31 Mart yerel seçimlerinde kaybeden AKP-MHP iktidarının “sandıkta kaybettiklerini talan hukukuyla almaya çalıştığı” tepkisinde bulunan Edanur İbrahimoğlu, özellikle Wan halkının direnişine vurgu yaptı. Edanur İbrahimoğlu, “Biz de Van direnişi içindeydik, biz de oradaydık. Orada olduğumuz için gurur duyuyoruz. Van halkının iradesine sahip çıktığımız için gurur duyuyoruz. Bunu sahiplenmekten de geri durmadığımızı belirtiyoruz. Eğer Kürt halkının iradesine tekrar bir saldırı olursa aynı şekilde tepki vereceğimizi, demokratik haklarımızı kullanacağımızı belirtiyoruz” şeklinde konuştu. 

Gençleri DEM Parti Gençlik Meclisine örgütlenmeye çağıran Edanur İbrahimoğlu, şöyle noktaladı:

31 Mart seçimlerinde savaş siyasetinin ne kadar etkisiz kaldığını, bir halkın ne kadar inançlı ve iradeli olduğunu tekrar tekrar görmüş olduk. Gelecek süreçte yaratılan bu sinerjiyi, umudu ve mücadeleyi örgütlemek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toplantımızda bunun değerlendirmesini yapacağız. Toplantımıza bir planlama önerisiyle gideceğiz. Bu planlama önerisi de artık gelenekselleşmiş olan, halkımızın ve gençlerin çok fazla sevdiği bir planlama olacak. 'Li dijî şerê taybet têkoşînek bi heybet' kampanyamız çerçevesinde özel savaşa karşı gerçekleştireceğimiz bir etkinlik olacak. Sözlerimi bitirmeden önce faşizme dert olacağımızı tekrar belirtiyorum. Faşizme dert olacağız, faşizmi gerileteceğiz. Gençlik mücadelemizde çok büyük kazanacağız, demokratik hareketimizi çok büyük öreceğiz. Sonu muhteşem olacak. Bütün arkadaşlarımızı Van halkının direnişiyle selamlıyorum.”