DEM Parti, Gülistan Doku turnuvası başlatıyor

DEM Parti Gençlik Meclisi, Gülistan Doku adına futbol turnuvası başlatıyor.

GÜLİSTAN DOKU TURNUVASI

DEM Parti Gençlik Meclisi, Gülistan Doku adına başlatacağı futbol turnuvasına ilişkin Genel Merkez binasında açıklama yaptı. Gençlik Meclisi Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu açıklamanın Türkçesini, Gençlik Meclisi Üyesi Oğuzhan Azbay ise Kürtçesini okudu.

Açıklamada, "Toplumun özünü ve hakikatini hedef alan egemenler bu amaçlarına ulaşmak için hedeflerine ilk olarak gençleri, özellikle de genç kadınları alıyor. Değişimin öncüsü olanların, devrimci tutum gösterenlerin başta kadınlar ve gençler olduğunu çok iyi bilen egemenler, en büyük ve kirli saldırılarını da bizlere yönelik planlıyor. Bugün bu saldırıları kirli politikalarla birleştirip özel savaş teknikleriyle yürütüyor. Uyuşturucu, fuhuş, ajanlaştırma, asimilasyon ve zorunlu göç ile gençler ve özelde genç kadınlar toplumdan, örgütlü yaşamdan ve ülkesinden uzaklaştırılarak bireysel ve sahte bir yaşama yönlendiriliyor" denildi.

'21 MAYIS'A KADAR KATILMAK İÇİN İSİM YAZDIRILMALI'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"DEM Parti Gençlik Meclisi olarak Ağustos ayında 'Özel Savaşa Karşı Görkemli Direniş' şiarı ile bir kampanya başlatmıştık. Bu kampanya çerçevesinde genç arkadaşlarımızı özel savaşa karşı bilinçlendirme ve örgütleme çalışmalarımız devam ediyor. Bugün biliyoruz ki gençleri ve toplumu esir almak için yürütülen özel savaş politikalarının en yaygın olanlarından biri endüstriyel spor ve özelde de futboldur. Bu sistem, şoven ve cinsiyetçi endüstriyel futbol ile gençleri ve toplumu uyuşturarak yüksek karlar elde etmekte ve kendi devamlılığını sağlamaktadır. Bu nedenle geleneksel olarak sistemin futboluna alternatif futbol turnuvaları düzenliyoruz. Bu yıl da 'Özel Savaşa Karşı Gençler Sahada' diyerek Gülistan Doku adına bir futbol turnuvası düzenleyeceğimizi genç arkadaşlarımıza ve halkımıza duyuruyoruz. Bizlere uygulanan yıldırma politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz, ajanlaştırma çabalarına ve göçertme politikalarına karşı sahaya çıkıyoruz, özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışanlara karşı sahaya çıkıyoruz!
Futbol turnuvamız hem endüstriyel futbola bir alternatif olacak hem de cinsiyetçi, şoven ulus-devlet paradigmasını ifşa edecektir.
Gençliğin örgütlü yapısını güçlendirecek güçlenen bu örgütselliğimizle demokratik hareketimizi yükselteceğiz!
Bütün genç arkadaşlarımız 21 Mayıs’a kadar DEM Parti il ve ilçe örgütlerimize giderek turnuvamıza katılmak için ismini yazdırabilir. Özellikle genç kadın arkadaşlarımızın turnuvaya katılarak kadın düşmanlığına karşı güçlü bir tutum sergilemesini ve kadınlara biçilen cinsiyetçi rolleri ters yüz etmesini istiyoruz."