Demirtaş: Adaylığım Erdoğan’ınkinden daha güçlü

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, adaylığının Erdoğan’ın adaylığından daha güçlü olduğunu belirterek, “Ülke yönetiminde olacağımdan kuşkum yok” dedi.

Demirtaş, rehin tutulduğu Edirne F-Tipi Cezaevinden İsveç'in önde gelen gazetelerinden Dagens Nyheter'in sorularını yazılı olarak yanıtladı.

20 AYDIR HÜCREDEYİM, GELECEĞE DAİR OLDUKÇA UMUTLUYUM

Demirtaş, dört duvar arasında da olsa “geleceğe dair oldukça umutlu” olduğunu söyledi. Şu ana kadar 30’u aşkın davadan 500 yıl hapis istemiyle yargılandığını hatırlatan Demirtaş, “Bugüne kadar adil bir yargılama da yapılmadı. Suçlamalara konu edilen konuşmalarımın tamamı AKP ve Erdoğan eleştirisidir. İfade özgürlüğü ve siyaset yapma hakkı kapsamında, bu suçlamaların tamamından beraat etmem gerekirken 20 aydır bir hücrede tutuluyorum” dedi.

Bir tutuklu değil, siyasi rehine olduğunun altını çizen Demirtaş, “Cezaevinden kampanya yürütmenin kolay olmadığının ben de farkındayım, ancak Türkiye’de yargının ve siyasetin geldiği durumu bir siyasetçi olarak rehin tutuluyor olmam oldukça iyi yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN ARTIK CİDDİ BİR DEĞİŞİME İHTİYACI VAR

“Bu seçimde rolünüzü nasıl görüyorsunuz?” şeklindeki bir soruya Demirtaş’ın yanıtı şöyle oldu:

“Türkiye’nin artık ciddi bir değişime ihtiyacı var. Ben bu seçimlerde Türkiye’nin değişime açık yüzünü temsil ettiğime inanıyorum. Tutuklu olmama rağmen verdiğim pozitif mesajlarla toplumsal kamplaşmayı en aza indirmeye çalışıyorum. Barış ve özgürlük umutlarını çoğaltıyorum. En önemlisi de ‘başka bir seçenek var, biz kötüsüne mecbur değiliz’ duygusunu diri tutmaya çalışıyorum.”

ADAYLIĞIM, 16 YILDIR İKTİDAR OLAN ERDOĞAN’DAN DAHA GÜÇLÜ

“İmkanlar nedeniyle eşit bir yarış olmasa da diğer adaylar kadar iddialıyım” diyen Demirtaş, “Hatta isim vermeyeyim, 16 yıldır iktidarda olan bir adaydan daha güçlüdür adaylığım, seçmenlerin karşısına temiz bir vicdanla çıkıyorum en azından” diye kaydetti.

Erdoğan’ı devre dışı bırakma gibi bir takıntısının olmadığını söyleyen Demirtaş, demokratik bir alternatif yaratmaya çalıştıklarını dile getirdi: “Bunu da sırf Erdoğan karşıtlığı üzerinden tariflemiyorum. Bizim alternatif bir gelecek vizyonumuz var ve bunu hayata geçirmek için olası işbirliklerine açık olacağımızı belirtiyorum.”

EN ACİL GEREKLİLİK NORMALLEŞMEDİR

OHAL’in derhal kaldırılması ve bundan kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, “Türkiye için en acil gereklilik normalleşmedir” dedi.

Son olarak, “5 ay içerisinde kendinizi nerede görüyorsunuz?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Demirtaş, “Ülke yönetiminde olacağımdan kuşkum yok. Bunun olabilmesi için halkın desteğini almaya çalışıyorum” dedi.