Demirtaş: HDP’nin özgürlük neşesini her yere taşımalıyız

Halkevleri öncülüğünde Maçka Demokrasi Parkı’nda düzenlenen etkinliğe cezaevinden mesaj gönderen Demirtaş, "HDP’nin özgürlük neşesini her yere taşımalıyız" dedi.

Halkevleri, "Bir çay Oya'dan bir çay Selo'dan, Ketılını al sen de gel" sloganıyla Maçka Demokrasi Parkı'nda etkinlik düzelendi. 7’den 70’e onlarca kişinin akın ettiği etkinlikte, Edirne F Tipi Cezaevi’ne rehin tutulan Selahattin Demirtaş’ın gönderdiği mesajı okudu. Demirtaş mesajında, "Şimdi çok az zamanımız kaldı. Ev ev, köy köy dolaşmaya HDP’nin özgürlük neşesini her yere taşımaya devam etmeliyiz" çağrısında bulundu.

Halkevleri öncülüğünde Maçka Demokrasi Parkı’nda "Bir çay Oya'dan bir çay Selo'dan, Ketılını al sen de gel" etkinliği düzenlendi. Piknik havasında gerçekleşen etkinlikte HDP milletvekili adayı Oya Ersoy 12 Haziran günü Edirne F Tipi Cezaevi’nde rehin tutulan Selahattin Demirtaş’ın gönderdiği mesajı okudu.

KÜRT HALKIYLA OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEK İÇİN BURADAYIZ

HDP milletvekili adayı Züleyha Gülüm, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda demokratik kitle örgütünün katıldığı etkinlikte, Demirtaş’ın posterleri ve "Barajı aşalım birlikte tamamlayalım" pankartları açıldı.

Alkışlar eşliğinde söz ala HDP milletvekili adayı oya Ersoy, sık sık kedisine sorulan "Neden HDP’den aday oldun?" sorusuna dün Tayyip Erdoğan’ın cevap verdiğini vurgulayarak sözlerine başladı. "Tek adam rejimini engellemek ve mecliste AKP-MHP ittifakının çoğunluğu almaması içi adayız" diyen Ersoy devamında şunları belirtti: "Adayız çünkü cezaevlerinde Kürt siyasetçiler var, Kürt halkıyla omuz omuza mücadele etmek için adayız. Ülkeyi değiştirmeye adayız; eşit, özgür, kardeşçe yaşamayacağımız laik ve demokratik bir ülkeyi kurmak için hepimiz adayız" dedi.

TUTSAK KADIN SİYASETÇİLERDEN MESAJ: ÇOK GÜÇLÜ GELİYORUZ

Ersoy, Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etmede önce Kandıra F Tipi Cezaevi’nde gidip, rehin tutulan kadın siyasetçilerle görüştüğünü ve onların selamlarını getirdiğini söyledi. Kadın siyasetçilerin kadınlara gönderdiği mesajı aktaran Ersoy, "Kadın siyasetçilerimiz özellikle kadınlara, "Çok güçlü geliyoruz ve oyunlarını hep birlikte bozacağız" mesajını vermemi istediler. Şimdiden hazırlıklarını yapmışlar havalandırmada halay çekmek için. Hepsi 24 Haziran’ı bekliyor" dedi.

HDP barajı aştığı taktirde çok başka bir ülkeye uyanılacağını vurgulayan Ersoy, ancak HDP'nin barajı aşmaması halinde ise 36 HDP’li kadın milletvekilinin yerini AKP’li erkek milletvekillerinin alacağını belirterek, "Biz kadınlar hem sokakta hem mecliste seferberlik ilan ettik" dedi. Konuşmasının ardından Ersoy, Selahattin Demirtaş’ın etkinliğe gönderdiği mesajı ketılın içinden alıp okudu.

HİÇ BİR BARAJ SİZİ DURDURAMAZ !

Demirtaş cezaevinden gönderdiği mesajında şunları vurguladı: "Çok değerli arkadaşlarım, geç yoldaşlarım, kadın arkadaşlar! Dışarıda büyük bir heyecanla sürdüğümüz seçim çalışmalarının coşkusunu burada hücremizde bile hissediyoruz. Nasıl zorluklar, engeller ve baskılar altında çalıştığınızı da tahmin ediyorum. Ama görünen o ki hiçbir baraj sizi durduramıyor. Türkiye’yi değişime doğru götürmeye karar vermiş olanlar bu kadar inatçı ve ısrarcıysa artık rahatlıkla değişim başladı diyebiliriz. Siz dışarıda yeni yaşamı adım adım örmeye devam ederken, ben burada küçük katılımla minik destekler sunmaya gayret ediyorum.

Fakat ketılımı asıl seçim akşamı en etkili şekilde kullanacağız. 24 Haziran’da zaferini izlerken, keyif çayımı da aynı ketılda demleyeceğim. Şimdi çok az zamanımız kaldı. Ev ev, köy köy dolaşmaya HDP’nin özgürlük neşesini her yerde taşımaya devam etmeliyiz. Benim bütün kalbim sizlerledir, bunu unutmayın lütfen. Hepinize başarılar, kolaylıklar diliyor, içten selam, sevgilerimi gönderiyorum. Yakında görüşeceğiz."

GÜLÜM : KADIN DAYANIŞMASINDAN GÜÇ ALIYORUZ !

Ersoy'un mesajı okuduktan sonra, Erdoğan’a "Seni başkan yaptırmayacağız" diye seslendiği etkinlikte HDP milletvekili Züleyha Gülüm’de bir konuşma yaptı. Seçim çalışmalarında en çok da kadın dayanışmasından güç aldıklarını ifade eden Gülüm, "Zaten uzun yıllardır söylüyoruz, kadınlarla birlikte güçlü diyoruz. Erkek egemen sisteme karşı kadınların mücadelesi HDP çatısı altında da devam ediyor. Seçilsek de seçilmesek de bu mücadeleye her yerde sürdüreceğiz" dedi.

Forum düzenlenen etkinlikle, sık sık, "Kadınlar vardır, kadınlar vardır, kadınlar her yerde", "Seni başkan yaptırmayacağız", "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" sloganları atıldı, Kürtçe, Türkçe, Romanca ezgileri eşliğinde halay çekildi.