Demirtaş rehin tutulmaya devam edecek-YENİLENDİ

Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

HDP'nin rehin tutulan Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İki gün süren duruşma Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan solanda görüldü. Öğleden sonraki oturumda Demirtaş’ın savunmasının ardından avukatları söz aldı. 

'BURADA HUKUK YOK'

Avukat Mahsuni Karaman, şunları söyledi: "Biz görülmez bir elin bu yargılamaları kontrol ettiğini düşünüyoruz. Ben buna eminim. Burada bir hukuk yargılaması yok. DTK faaliyetleri kapsamında yapılan ortam dinlemesindeki ses kayıtlarının müvekkilimize ait olup olmadığına dair ses analizi yapılmasını, DBP'ne müzakere yazılarak, Kamuran Yüksek'in hangi görevlerde bulunduğuna dair bilgileri, Faik Yağızay'ın görev ve sorumluluklarının tespiti için HDP'ye müzakere yazılmasını,  Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüsten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz.” 

Karaman, Demirtaş'ın tahliyesini istedi.

KARAR

Mahkeme Heyeti, Demirtaş'ın dosyadaki deliller, ses kayıtlar, dijital verilere ilişkin çözüm tutanaklarına dayanan kuvvetli suç şüphesi ve "örgüt yöneticiliği ve üyeliği" katalog suçlardan olmasından kaynaklı tutukluluk devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 12-14 Aralık tarihine ertelendi.