Demirtaş: Ya demokrasi ya da 'tek adam' kazanacak!

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 24 Haziran'da ya demokrasi ya da tek adam rejiminin kazanacağını belirtti.

En kritik meselenin, HDP'nin barajı aşması olduğunu vurgulayan Demirtaş, kararsızlar ve HDP'yi tanımayanların da ikna edilmesi gerektiğini kaydetti. Rehin tutulan HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla Medya Haber'in sorularını yanıtladı.

AKP'nin büyük bir ekonomik kriz patlayacağı için erken seçime gittiğini vurgulayan Demirtaş, "İçeride ve dışarıda yürüttükleri savaş politikaları, israfa, talana dayalı ekonomi politikaları patlama noktasına geldi. Erken seçim kararı ile bu krizi seçim sonrasına ertelemeye çalışıyorlar. İktidarlarını kurtarmanın tek yolu olarak baskın seçimle OHAL koşullarında sonuç almak istiyorlar" dedi.

'CİDDİ KIRILMA YA DA FIRSATLARIN SEÇİMİ...'

Bu seçimler ile birlikte siyaset alanında ciddi kırılmalar ve fırsatların ortaya çıkabileceğini vurgulayan Demirtaş, "AKP’nin iktidarı yitirmesi halinde, muhalefet cephesi yeni bir demokrasi hamlesi fırsatını bulmuş olacak. Tabii demokrasi güçleri bu durumu iyi değerlendirirse bazı demokratik gelişmelerin önü açılabilir. Ancak AKP iktidarını sürdürürse, Türkiye artık resmen tek adam rejimine geçiş yapmış olacak. Bu açıdan önemli ve kritik bir seçim olacak" diye kaydetti.

'EN KRİTİK MESELE, BARAJI AŞMAMIZ'

"Biz HDP olarak kendi öz gücümüzle seçimlere giriyoruz. İktidarların ne yapacağından çok HDP’nin barajı aşmasına yoğunlaşıyoruz" diyen Demirtaş, şunları ekledi: "Ama Millet İttifakı’nın da AKP karşısında elde edeceği sonuçlar önemlidir. Bir bütün olarak muhalefetin başarısı Türkiye’nin önünü açabilir. Burada en kritik mesele, HDP’nin barajı aşarak parlamentoya girebilmesidir. Aksi durumda bütün muhalefet kaybetmiş olacak. Aynı şekilde benim de Cumhurbaşkanlığı seçiminde iyi bir oy oranına ulaşabilmem ve ikinci turda iddiamızı sürdürebilmemiz de çok önemlidir."

'KARARSIZLAR VE HDP'Yİ TANIMAYANLAR İKNA EDİLMELİ'

Demirtaş, seçmenlere şu çağrıyı yaptı:

"Seçmenlerimiz, HDP’nin barajı aşabilmesi için etrafında bulunan kararsızları ve özellikle HDP’yi tanımayan seçmenleri ikna etmeli ve sandığa teşvik etmelidir. 1 oy HDP’ye 1 oy Demirtaş’a diyerek iki seçimde de yüksek oy alınmasını hedeflemelidir."

HDP’nin rehin tutulan Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin parlamento çoğunluğunu kaybedeceğini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de 2. tura kalacağını belirtirken, "Biz kazanacağız" diye ekledi.