Depremzede Samandağlılar, moloz döken kamyonların yolunu kapattı

Depremin yaşandığı Samandağ'da molozların çadırlarının yanına dökülmesine tepki gösteren halk, hafriyat kamyonlarının kullandığı yolu kapattı.

Depremde yıkımın yaşandığı Hatay'ın Samandağ ilçesinde molozlar halkın yaşam alanlarına dökülüyor. Yeşilköy Mahallesi'nde çadırlarda kalan halk, özel mülklere dökülen ve üstleri açık bir vaziyette sulanmadan yüklenen hafriyat kamyonlarına karşı yolu trafiğe kapattı. Yolu trafiğe kapatan depremzedeler, hafriyat kamyonlarının geçişine izin vermedi.

'DEPREMDE ÖLMEYEN MİKROPTAN ÖLECEK!'

Yol kesme eyleminde konuşan Psikolog Mehmet Can, "47'nci güne girdik. Çadır yok dediğimizde bizi şımarıklıkla, asilikle suçladılar. Her zaman anlatmaya çalışıyoruz. Depremden etkilendik. Samandağ bir şekilde ayağa kalkacak, daha önce de kalktı. Bizi görmedikleri, duymadıkları bir nokta var. Bin kişilik bir çadır kent var, yanında da molozlar var" diye konuştu. Arkadan seslenen bir kişi ise "Bu molozlar nedeniyle yarın, öbür gün Samandağ'ın bütün bölgesi kanser olacak. Bu zulüm niye! Hiç mi dökülecek yer yok? Bir litre mazot için bu halka eziyet niye" diye tepki gösterdi.

Halkın kol kola girerek set oluşturmasının ardından yol kapatılan alana gelen Samandağ İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, "Çadır kent kalkacak, burası boşalacak. Beni anlayın yolu kapatmayın" dedi. Bu esnada bir yaşlı kadının, "Siz de bizi anlayın, bizi biraz düşünen olsun. Su yok, lavabomuz yok, havamız kirli, tozlar içindeyiz. Koronadan ölmedik, mikroptan öleceğiz. Enkazda ölmedik, mikroptan öleceğiz. Mikrop içinde yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.
Eylem sürerken hafriyat taşıyan bir kamyonun halkın üzerine sürülmesine halk tepki gösterince, polis halkı engelledi. Ardından kamyon halkın direnişi sonucu mahalleden geri çıkarıldı.

Eylem sona erince, moloz dökme işlemi devam etti.