Dersim’de askeri mevzilere eylem, Hakkari’de suikast

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Dersim ve Yüksekova’da düzenlediği eylemlerde 6 askerin öldüğünü açıkladı.

HPG-BİM, Dersim’de 19 Haziran günü YJA Star gerillalarının iki koldan bir eylem düzenlediği bilgisini verdi. Bu eyleme ilişkin detaylar şöyle açıklandı:

DERSİM’DE YJA STAR EYLEMİ: 5 ASKER ÖLDÜ

“Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 19 Haziran günü saat 20.00’da Dersim merkeze bağlı Erman tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 5 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı ağır silahlarla rastgele bir şekilde tarayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.”

YÜKSEKOVA’DA SUİKAST

Yüksekova’da ise bir suikast eylemi gerçekleşti. HPG-BİM, “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Haziran günü saat 10.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Bayê tepesinde konumlanan işgalci TC ordusunun askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.