GÖRÜNTÜLÜ

Dest Dan Kadın Meclisi: 4 Nisan Yeniden Yaşamdır

Almanya’nın başkenti Berlin’de faaliyet yürüten Dest-Dan kadın meclisi 4 Nisan vesilesiyle çocuklarla birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çocukluğunu konu alan hikayeler okudu.

4 NİSAN ETKİNLİKLERİ

Dest-Dan Kadın Meclisi üyeleri 4 Nisan 1949 tarihinin yeniden yaşamı ifade ettiğini belirtti. Çocuklar ile sinevizyon izlenimi, müzik, boyama etkinliklerinin yapıldığı kutlamada konuşan Dest Dan Kadın Meclisi üyesi Dilber Çıray, “Bugünün anlam ve önemi Önderliğin doğum günü 4 Nisan Kürt halkı için çok değerlidir. Biz de Berlin Dest Dan kadın meclisi üyeleri olarak çocuklarla birlikte etkinlik yapma kararı aldık“ ifadelerini kullandı.

ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ BİZİM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDÜR
Çocuklarla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı tanıma, yaşamını anlamlandırma ve yaşamından ders çıkarmayı sağlamak için bu yönlü etkinlik düzenlediklerini belirten Dilber Çıray, “Önderliğimizin çocukluğunu anlatan hikaye ve onun fotoğraflarından oluşan bir albüm oluşturduk. Daha sonra havaya uçurmak için hazırladığımız balonların üstüne kendi hayallerini Kürdistan için kendileri için bireysel olarak ne istediklerini yazdılar ve hava uçurdular. Umudumuz şu ki gökyüzüne gönderdiğimiz balonlar İmralı’ya ulaşsın. Doğamıza Kurdistan’ımıza varamadığımız için bizde Berlin’de bulunan dernek bahçemizde ağaç ve tohum ektik çocuklarla birlikte. Ve gelecek yılda Önderliğimizle birlikte gerçek bir doğum günü kutlayalım istiyoruz” dedi.

Çıray, “Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü Kurdistan çocuklarının özgürlüğüdür“ sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.