Devrimci gençlerden altı kentte 9 Ekim eylemleri

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGKH), Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla 13 eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Her hareketin koordinasyonları tarafından yapılan açıklamaya göre, 6-13 Ekim tarihleri arasında, başta İstanbul olmak üzere altı kentte 13 eylem gerçekleştirildi.

DGH ve DGHK, eylemlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkışıyla sonuçlanan 9 Ekim 1998 komplosunu kınamak amacıyla yapıldığını bildirdi.

Eylemler sonucunda 8 fabrika ve “işbirlikçilere” ait olduğu belirtilen 8 aracın ateşe verildiği belirtildi. Bir çok yerde ise yazılama ve pankart asma eylemi yapıldı.

Açıklamada eylemlere ilişkin detaylar şöyle yer aldı:

“-6 Ekim günü Saat 00.00’da Ümraniye, Esenevler Mahallesi’nde bulunan bir kozmetik fabrikasına eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem ile birlikte işbirlikçilere ait fabrika tümden imha olmuştur.

-6 Ekim günü Saat 20.30’da İstanbul Bayrampaşa Vatan Mahallesi’nde bulunan bir plastik malzeme üreten fabrikayı ateşe vermiştir. Yangın sonucu fabrika tümden kullanılmaz hale gelmiştir.

-7 Ekim günü Saat 15.30’da Antalya’da bulunan bir plastik fabrikasına eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucu fabrika da çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

-7 Ekim günü birimlerimiz tarafından Adana’nın Seyhan ilçesinde bir caddeye “Kahrolsun Uluslararası Komplo” yazılı pankart asılarak sloganlı eylem gerçekleştirildi.

-8 Ekim günü İstanbul Küçükçekmece’de işbirlikçilere ait 3 araca eylem düzenledi. Yapılan eylem sonucu her üç araç da kullanılmaz hale gelirken, havuz medyasına hiçbir şekilde yansımamıştır.

-8 Ekim günü İstanbul un Esenyurt ilçesinde uzun zamandır TC ile işbirliğinde bulunan kişilere ait 2 araç ateşe verilmiştir.

-8 Ekim günü İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde AKP-MHP ile işbirliği çerisinde bulunan kişilere ait 3 araç ateşe verilmiştir.

-9 Ekim günü Muğla’nın Ortaca ilçesinde bir firmaya ait depo ateşe verilmiştir. Eylem sonucu depo uzun süre söndürülememiş ve tümden imha olmuştur.

-9 Ekim günü Amed’in Bağlar ilçesinin, Fatih, Selahattin Eyyubi ve 5 Nisan gibi mahallelerinde birimlerimiz yazılama eylemi gerçekleştirmiştir.

-10 Ekim günü birimlerimiz tarafından İzmir’in Aliağa ilçesinde yağ üretimi yapan bir fabrika ateşe verilmiştir. Eylem sonucu binlerce liralık maddi hasar oluşmuştur.

-11 Ekim günü Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikası ateşe verilmiştir. Eylem sonucu fabrika kullanılmaz hale gelmiştir.

-12 Ekim Günü İstanbul Ümraniye’de mobilya firmasına birimimiz tarafından eylem düzenlenmiştir. Bu eylemde firmaya ait malzemelerin tümü imha olmuştur.

-13 Ekim günü sabah saatlerinde birimlerimiz tarafından Kocaeli’nin Söğütler mahallesinde bulunan bir palet imalathanesi ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde tüm paletler kullanılmaz hale gelmiştir.