DGH: 2 işyeri ve 2 fabrika yakıldı

DGH Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı  İstanbul, İzmir ve Antalya’da 2 işyeri ve 2 fabrikanın yakıldığını bildirdi.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılması ve özgürlüğü için eylemler gerçekleştirildiğini duyurdu. DGH, eylemlerde iki fabrika ve iki işyerinin tümden yakıldığını ifade etti.

DGH açıklamasında eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgiler yer aldı:

İSTANBUL

10 Aralık tarihinde İstanbul’un Maltepe İlçesinde Plastik Enjeksiyon üreten 3 katlı bir fabrika Şehit Baran Mawa İntikam Birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde fabrika tümden imha edilmiştir.

14 Aralık tarihinde İstanbul’un Arnavutköy İlçesinde sünger üretimi yapan bir fabrika Şehit Baran Mawa İntikam birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde bu fabrika tümden imha edilmiştir.

ANTALYA

11 Aralık tarihinde 21.30 saatlerinde Antalya’nın Kemer İlçesinde mülkiyeti belediyeye ait çarşıda bulunan bir iş yeri Şehid Harun Serhed İntikam Birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde bir işyeri tümden imha olmuş, iki işyerinde ise çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

İZMİR

14 Arlık tarihinde İzmir’in Çeşme İlçesine bağlı Alaçatı Mahallesinde inşaat malzemesi satan bir işyeri Şehit Nuda Elefterya İntikam birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde İşyeri tümden imha edilmiştir. “

‘TÜM İŞBİRLİKÇİ VE FAŞİST KURUMLAR HEDEFİMİZ OLACAK’

DGH açıklaması, “Gerçekleştirmiş olduğumuz bu eylemler Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi olarak başta Önderliğimize halkımıza ve hareketimize karşı gerçekleştirilen tüm bu saldırılara karşı gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu tecrit ve saldırılara karşı devrimci, demokrat ve yurtsever gençliği bulundukları her alanda sömürgeciliğe ve faşizme başkaldırmaya çağırıyoruz. TC ve diğer işgalci güçlere buradan çağrımızdır bu tecrit kaldırılıncaya ve yapılan tüm faşizanlıklar son buluncaya kadar tüm işbirlikçi kişi, ev, araba, iş yeri, fabrika, kurum ve kuruluşlar temel hedefimiz olacaktır” ifadeleriyle son buldu.