DGH: 9 araç ve 1 işyeri ateşe verildi

Devrimci Gençlik Hareketi, ‘’Serî Hilde’’ hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için Kürdistan ve Türkiye metropollerinde bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 9 arac ve 1 oto tamirhanesi yak

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve rehin tutulan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde gerçekleştirilen açlık grevi eylemlerini selamlamak amacıyla Türkiye ve Kürdistan’da eylemler gerçekleştirdiğini açıkladı. Eylemlerde 9 araç, 1 oto tamirhanesinin tümden imha edildiği belirtildi.

DGH, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

ANKARA

14 Aralık tarihinde Etimesgut İlçesinde bir araç Şehit Fırat Zilan İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde bu araç tümden imha olmuştur.

27 Aralık tarihinde Ankara Sitelerde 2 araç Şehit Fırat Zilan İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 araç tümden imha olmuştur.

İSTANBUL

11 Aralık tarihinde Fatih İlçesinde 23.15 saatlerinde bir araç Şehit Baran Mawa İntikam Birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç tümden imha olmuştur.

28 Aralık tarihinde Bahçelievler Mahallesinde bir araç Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimizce ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde bu araç tümden imha olmuştur.

AMED

27 Aralık tarihinde Bağların Kaynartepe, 5 Nisan, Şeyhşamil mahallelerinde Şehit Serhildan Garzan İntikam Birimlerimiz tarafından yazılama eylemleri gerçekleştirilmiştir.

BURSA

28 Aralık tarihinde 04.00 saatlerinde Orhangazi İlçesinde Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından bir araç ateşe verilmiştir. Bu eylemin ardından araç tümden imha olmuştur.

DENİZLİ

29 Aralık tarihinde Merkezefendi İlçesinde bulunan bir oto tamirhanesi Şehit Harun Serhed İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 3 araç yanarak imha olmuş 3 araçta ise çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.”