DGH’den 41. yılı selamlama eylemleri: 24 araç ateşe verildi

Devrimci Gençlik Hareketi, PKK. 40. kuruluş yıl dönümünü selamlama amacıyla bir dizi eylem gerçekleştirdi.  Eylemlerde toplam 24 araç yakıldı.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, PKK’nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Şehit Baran Mawa İntikam biriminin 4-24 Kasım tarihlerinde Türkiye’nin birçok kentinde eylemler gerçekleştirildiğini duyurdu. DGH, eylemlerde 24 aracın ateşe verildiğini ve kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

DGH, yapılan eylemlerin detaylarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

“4 Kasım tarihinde 05.45 saatlerinde Adana’nın Seyhan ilçesinde bir araç ateşe verilmiştir.

5 Kasım 04.00 saatlerinde Antalya’nın Kumluca ilçesinde bir araç ateşe verilmiştir.

21 Kasım tarihinde 03.00 saatlerinde işbirlikçilere ait 3 araç ateşe vermiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ardından tüm araçlar imha olmuştur.

EŞ ZAMANLI 19 ARAÇ YAKILDI

24 Kasım tarihinde 05.00 saatlerinde İstanbul’un Sultangazi ilçesinde 11 araç ateşe verilmiştir. Gerçekleştirlen bu eylemde tüm araçlar imha olmuştur

24 Kasım tarihinde 05.00 saatlerinde İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde 6 araç ateşe verilmiştir. Eylemde 6 araç tümden imha olmuştur.

24 Kasım tarihinde 05.00 saatlerinde İstanbul’un Güngören İlçesinde 2 araç ateşe verilmiştir. Eylem sonucunda 2 araçta imha olmuştur.”

‘TECRİDİ KIR, FAŞİZMİ YIK, BAŞKALDIR’

DHG açıklaması, “Gerçekleştirdiğimiz eylemler ardından düşman tarafından farklı adresler baskın yapılıp 12 üyemizin gözatına alındığı söylenmiştir. Düşmanın yapmış olduğu bu haber asılsızdır, birimlerimiz görevlerinin başındadır. Faşist Erdoğan ve çeteleri çok iyi bilsin ki hiçbir dönemde yapmış olduğunuz özel savaş oyunlarınız tutmamıştır. Fedai Kürdistan gençliğinin ve genç kadınının mücadelesi sizin faşizminizi yerle bir edecektir. Bu halkı artık eskimiş özel savaş yöntemlerinizle kandıramayacaksınız. Halkımız da artık kendini AKP-MHP faşizmine bağlı hale getiren her şeyden uzak durmalıdır. Açık ve net söylüyoruz bundan sonra hiçbir engel tanımıyoruz. Hiçbir güç karşımızda duramayacak. Bu faşizme karşı eylemlerimizi daha da artırıp, kim karşımıza çıkarsa hepsini ezip geçeceğiz.’Tecridi kır, Faşizmi yık, Başkaldır’ şiarıyla tüm gençleri alanlara eyleme geçmeye çağırıyoruz” diye son buldu.