DGH'den İstanbul ve Wan'da eylemler

DGH, İstanbul ve Wan'da faşistlere dönük eylemler düzenledi.

DGH, İstanbul Esenyurt’ta bir faşiste ait iş yerini ateşe verdiğini duyurdu.

Eyleme dair şöyle denildi:

“DGH Şehit Mehmet Akar Birimimiz 30.01.2023 tarihinde 23:00 sıralarında Esenyurt’ta bir faşistin dükkanına sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylemimiz sonrası dükkan küle dönmüş çevredeki bir dükkanda maddi hasara uğratılmıştır.
Yurtsever halkımıza ve onurlu Kürdistan gençliğine:

Bilinmektedir ki Kurdistan ve Kurdistan halkı üzerinde soykırım saldırıları her geçen gün ileri boyuta varmaktadır. Soykırımcı sömürgeci Türk devleti Önder Apo üzerindeki tecridi her geçen gün tırmandırmaktadır. Buna karşı ahlak abidelerimiz olan Mehmet akar ve Bubo Taş fedaice bir biçimde bedenlerini ateşe vermişlerdir. Kurdistan gençliğine hangi ölçüyle direnileceğini göstermiştir. Düşman şunu çok iyi bilmelidir ki bu Şubat ayı unutamayacağı aylardan biri haline getirilecektir. Onurlu, namuslu Kurdistan gençliğine çağrımız şudur ki; gün Önder Apo etrafında eylem olma, gün Önder Apo’ya yoldaşlığını sergileme günüdür, gün faşist düşmanın ensesinde nefes, yüreğinde korku olma günüdür."


WAN
DGH Devrim Hêjar ve Rojger Gabar Birimi de dün akşam faşist TC polislerine ait zırhlı araca ve sivil bir araca dönük eylem gerçekleştirdi.

Birim dün Wan’ın Xaçort Mahallesi’nde saat 22.00 sıralarında el yapımı patlayıcı ile faşist polislere dönük eylem gerçekleştirerek aracı darbelediğini belirtti.
Eyleme ilişkin açıklamada şunlar belirtildi:

"DGH Şehit Devrim Hêjar ve Rojger Gabar Birimimiz dün akşam saat 22.00 sıralarında Xaçort mahallesi’nde devriye atıp kimlik kontrolü yapmak  isteyen bir sivil araç ve bir de zırhlı araca dönük EYP ile eylem gerçekleştirmiştir.
Birimlerimiz Önder Apo özgürleşene kadar durmayacak ve eylemlerine devam edecektir ve her şehit düşen kahraman gerillaların intikamını misliyle alacağız.”