DGH'den Mart ve Nisan eylem bilançosu

DGH, Mart ve Nisan aylarında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla gerçekleştirdiği eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu, yazılı bir açıklama ile Mart ve Nisan aylarından yapılan eylemlerin bilançosunu yayımladı. DGH, “Önder Apo’nun Üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılması ve eylemde olan direnişçi arkadaşlarımıza destek amacıyla birimlerimiz tarafından Türkiye illerinde Mart ve Nisan aylarında eylemsellikler gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerde çok sayıda iş yeri, fabrika ve araç ateşe verilerek kullanılmaz hale getirilmiştir” dedi.

DGH'nin düzenlediği eylemlerin detayları şöyle:

İSTANBUL

20 Mart tarihinde Fatih Şehremin Mahallesi’nde 4 katlı bir pasajın girişinde bulunan Elektronik Malzemelerin satıldığı bir işyeri Şehit Baran Mawa İntikam Birimi tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ateşe verilen iş yeri kullanılmaz hale gelmiştir.

28 Mart günü 05.45 saatlerinde Beylikdüzü ilçesinde plastik malzemelerin üretildiği 4 katlı bir fabrika Şehit Baran Mawa İntikam Birimi tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin ardından ateşe verilen fabrika kullanılmaz hale gelmiş ve çok sayıda maddi hasar oluşmuştur.

İZMİR

28 Mart günü 04.30 saatlerinde Buca ilçesinde bulunan bir tekstil firması Şehit Nazelin Korkut İntikam Birimi tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen eylemin ardından ateşe verilen firma kullanılmaz hale gelmiştir.

KOCAELİ

30 Mart tarihinde akşam saatlerinde Gebze ilçesinde bulunan sünger fabrikası Şehit Kawa İntikam Birimi tarafından ateşe verilmiştir.  Gerçekleştirilen bu eylemin ardından ateşe verilen fabrika kullanılmaz hale gelmiştir.

BURSA

5 Nisan tarihinde Mahmudiye Mahallesi’nde A.K adındaki şahsa ait bir araç Şehit Baran Mawa İntikam Birimi tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ateşe verilen araç yanarak kül olmuştur.

MANİSA

13 Nisan tarihinde Turgutlu ilçesinde A.G adındaki bir şahsa ait manav ve depo olarak kullanılan bir işyeri Şehit Baran Mawa İntikam Birimi tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ateşe verilen işyeri kullanılmaz hale gelmiştir.

ANKARA

17 Nisan tarihinde 04.45 saatlerinde Keresteciler sanayi sitesinde bulunan Talaş Deposu Şehit Fırat Zilan İntikam Birimi tarafından ateşe verilmiştir. Eylem sonucunda 2 işyeri kullanılmaz hale gelmiştir."