'Direnişi büyüterek toplumsallaştırırsak kazanırız'

Mezopotamya Halklar ve İnançlar Platformu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için sürdürülen hamleyi selamlayarak, "Direnişi büyüterek toplumsallaştırabilirsek kazanmamız mümkün" dedi.

Mezopotamya Halklar ve İnançlar Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan hamle selamlandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Türkiye’de tecridin, izolasyonun ve çoklu krizin yaşanıyor olmasının, yoksulluk, açlık ve sefalete rağmen savaşta ısrarın en temel nedeni; Kurdistan’ın statüsüz, Kürt sorununun çözümsüz bırakılmış olmasıdır. Siyasal, sosyal, tarihsel ve kültürel boyutlarıyla bölgesel ve küresel sorun olan Kürt sorunu çözülmediği sürece inkâr, asimilasyon, katliam ve soykırımların devam edeceğini öncelikle belirtmek isteriz. Bu temelde mücadeleyi ve direnişi büyüterek toplumsallaştırabilirsek kazanmamız mümkündür. Özellikle Mart-Nisan-Mayıs aylarının direniş ruhuyla döneme ve hamleye yaklaşırsak büyük kazanabiliriz.

'ÖNÜMÜZDEKİ AYLAR FAŞİZME KARŞI DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİMİZ AYLARDIR'

Demokratik, adil eşit ve özgür yaşam uğruna ödedikleri ağır bedellere rağmen dünyanın birçok ülkesinde farklı halklardan ve inançlardan kadınlar, özgür yarınların öncülüğüyle kendilerinde var ettikleri emek ve örgütlülükle sürdürmekte oldukları mücadele bize ilham kaynağı olmaktadır. Her türlü dinci, cinsiyetçi ve milliyetçi erkek egemenlikli şiddet biçimlerine karşı durarak, coşku, moral ve kararlılıkla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü; ‘Jin jiyan azadi!’ ṣiarı ile karşılayacak kadınların mücadele ve direnişi biz Mezopotamya dinler ve inanç topluluklarına yol gösteren olacaktır.

 12 Mart Qamishli (Kamışlı) katliamı ile 16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümünde bir yandan acılarımızı paylaşacağız. Öbür yandan da fiziki ve kültürel soykırıma karşı mücadelede Kürtlerin ve Kurdistani halkların ve inançların ortak yaşamını inşa edecek, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü sistemi ete kemiğe büründüreceğiz. Newroz’da günümüz firavunlarına karşı özgür Önderlik ve özgür Kurdistan etrafında kenetlenecek, birlikte halaylar çekeceğiz. 31 Mart‘ta Kahramanlar Haftası ruhuyla, 'Kendimizi de, Kentimizi de Biz Yöneteceğiz' şiarıyla kayyumları defedecek, kentlerimizi demokratik, özgür yaşamın kaleleri yapacağız. 4 Nisan’da Kürt Halk Önderi şahsında yeniden doğuşu gerçekleştirecek, demokratik konfederal sistemi örgütleyeceğiz. 1 Mayıs’ta demokratik, adil ve eşitlikçi toplum hülyamızı dünya emekçileri ve ezilenleri ile birlikte ortaklaşacak, faşizme karşı dünya demokrasi hareketinde saf tutacağız. En zor koşullarda bile insanlığa umut olmayı başaran Dörtler'in direniş ruhunu kuşanacak, Özgür Önderlik ile buluşacağız. Tüm Mezopotamya ve Ortadoğu halklarını bu talepler etrafında birlikte mücadeleye davet ediyoruz."